Hoewel het natuurlijk niet leuk is, hoort ruzie in een relatie er wel een beetje bij. Je kunt het nou eenmaal niet altijd eens zijn met elkaar en dus kan het zijn dat jullie soms een kleine ruzie hebben. Dit kun je gemakkelijk oplossen door deze vraag te stellen.

ruzie partner vraag stellen

Leer je les uit een ruzie

Ruzie maken gebeurt eigenlijk haast nooit voor niets. Natuurlijk zijn sommige kleine ruzies vrij zinloos, maar er zit eigenlijk altijd wel iets achter. Juist hier kan je een les uit leren. Wanneer je dus ruzie met je partner hebt, is het belangrijk dat je dit niet negeert maar er juist probeert van te leren. En dat doe je door jezelf een spiegel voor te houden en jezelf één vraag te stellen.

Ruzie met je partner oplossen door deze vraag te stellen

Wanneer je dus ruzie hebt met je partner is het uiteraard belangrijk dat jullie dit zo snel mogelijk weer uitpraten. Als jullie dit niet doen, kan het er namelijk voor zorgen dat het tussen jullie in komt te staan en dat wil je niet. Wanneer jullie het met elkaar uitpraten, is het belangrijk dat jullie er beide voor openstaan om er een les uit te leren door jezelf een spiegel voor te houden.

Dit doe je door de vraag: “wat was mijn rol hierin?” te stellen. Hiermee bedoelen we niet dat je meteen ‘de schuld’ hebt. Wel bedoelen we hiermee dat een goede dosis zelfreflectie ervoor kan zorgen dat jullie er samen sneller uitkomen. Juist doordat jullie allebei kritisch naar jezelf kijken, kom je er samen sneller uit!

Lees ook: Alleen in de weekenden ruzie met je lover? Dit is hoe dat komt