De feestdagen komen eraan, wat natuurlijk de gezelligste tijd van het jaar is. Maar voor alle singles onder ons, ook weer de tijd voor een keiharde reality check. Na de duizendste keer de vraag “heb je nou al een relatie”  gehoord te hebben, zijn we er wel een beetje klaar mee. Heel begrijpelijk, daarom zochten wij het voor je uit. Dit zijn 7 tips voor als je single bent tijdens de feestdagen.

Instagram Kan Sutherland
Instagram Kan Sutherland

Single tijdens de feestdagen

Single zijn tijdens de feestdagen hoeft helemaal niet zo eenzaam te zijn als het klinkt. Misschien heb je wat aan onderstaande tips

1. Decoratie

Niets leukers en gezelliger dan een versierd huis met kerst. Zet de kaarsjes en lichtjes maar aan, en tuig de kerstboom op. Daar hoef je echt geen partner voor te hebben! Nog een voordeel: je hoeft geen compromissen te sluiten over de kerstversiering.

2. Cadeautjes

Een voordeel wat bij het vrijgezellen leven komt kijken is dat je geen cadeautjes hoeft te kopen voor je lover. Bespaart een hoop geld én energie. Want het uitzoeken van kerstcadeautjes is een vak op zich. Met het overgehouden geld kan je veel beter jezelf in de watten leggen!

3. Kledingkast

Je zult zien dat je veel tijd voor jezelf overhoudt, perfect om uitgebreid de tijd te nemen om je kledingkast uit te mesten. Geef alles wat je niet meer draagt weg aan je vriendinnen, of doneer het. Beter kan je niet het nieuwe jaar beginnen!

4. Familie

Wanneer je een partner hebt heb je ook twee keer zoveel familie die je moet afgaan. En dat kan super gezellig zijn, als je schoonfamilie ten minste gezellig is. Maar nu je de tijd toch hebt kan je investeren in de familieleden die je écht graag om je heen hebt.

5. Me-time

Zoals ik al eerder vertelde heb je een hoop tijd over voor jezelf. Wat kan je dan beter doen dan een me-time in te plannen! Leg jezelf heerlijk in de watten met een spa dagje. Van een maskertje tot een warm bad, geniet!

6. Vrijwilligerswerk

Het is natuurlijk altijd goed iemand een handje te helpen, maar al helemaal tijdens de feestdagen is jouw hulp welkom! Zo help je anderen en het werk levert ook nog eens heel veel voldoening op.

7. Tradities

Wanneer je single bent ben je van niemand afhankelijk, tijd voor je eigen tradities! Je kan de feestdagen helemaal in plannen zoals je zelf wilt. Of dat nu met vrienden, familie of gewoon alleen is. Doe lekker wat je zelf wilt!

Lees ook: 7x redenen waarom het goed is om single te zijn in je twenties