Wanneer je je verveelt ben je toch al geneigd om gelijk naar social media platformen te gaan zoals Instagram, Facebook en Youtube. Maar je kunt je ook hartstikke goed vermaken met andere sites. We hebben een aantal voor jullie verzameld waar je uren lang naar kan kijken; van grappige spelletjes tot leerzame websites.

sites tegen verveling FEM FEM

Pinterest

We beginnen uiteraard met Pinterest want hier kan jij je echt zo lang vermaken als je zelf maar wil. Dit is eigenlijk dé online plek waar je overdonderd wordt door inspiratie; of het nou inspiratie voor je huis is, voor mode of gerechten – ze hebben voor ieder wat wils. Daarnaast is dit ook echt ideaal voor iedereen die dol is op DIY-projecten. Van het maken van de leukste snacks voor je kind om mee naar school te nemen wanneer ze jarig zijn tot het maken van dingen voor je interieur. Je kan eindeloos blijven pinnen want inspiratie is hier in overvloed te vinden.

24 kitchen

Sta je graag in de keuken of wil je jouw kookkunsten uitbreiden? Dan is 24 kitchen wellicht wel jouw nieuwste online verslaving. Ze zeggen het zelf maar het klopt ook echt: het maakt je leven lekkerder. En als je toevallig thuis bent en je je verveelt, zet dan je tv aan want ze hebben ook hun eigen televisiekanaal.

TED

TED is binnen een mum van tijd één van de grootste conferenties geworden. Tijdens een TED Talk krijgen sprekers de kans om op een toegankelijke manier een presentatie te geven over iets dat hen aan het hart ligt. Hun moto is: ‘ideas worth spreading.’ Op hun website kan je alle presentaties bekijken. De populairste TED Talks zijn van onder andere Sir Ken Robinson die het heeft over hoe scholen creativiteit doden, Mary Roach die alles verteld over orgasmes wat je waarschijnlijk nog niet wist én Cameron Russell, een model die verteld dat looks echt níet belangrijk is. Kortom, TED is de ideale plek om vooral veel te leren wanneer jij je verveelt.

Humans of New York

Misschien ken je ‘Humans of New York‘ al via Instagram maar wat je misschien niet wist is dat dit ooit is begonnen als fotoblog van fotograaf Brandon Stanton die straatportretten en interviews verzamelde van mensen in New York. Hij is hier in 2010 mee gestart en inmiddels heeft hij een flink hoeveelheid volgers. Hier vind je aangrijpende verhalen die gaan over mooie ontmoetingen tot aan heftige verhalen van de inwoners van New York.

Geo Gusser

Was jij nooit zo goed in Aardrijkskunde (of wellicht wel) en wil jij de wereld nog beter ontdekken dan is Geo Gusser absoluut voor jou. Je wordt namelijk ergens in de wereld ‘gedropt’ en het is de bedoeling dat jij erachter komt waar je precies bent. Geniaal, niet waar?

Code Academy

Codecademy is een online interactief platform dat gratis codeerlessen biedt in 12 verschillende programmeertalen. Zo zijn er mensen die via deze site een baan hebben gekregen bij bedrijven zoals Google, Facebook en IBM.

Sporcle

We blijven nog heel even bij de spelletjes want ben jij een quiz-fanaat dan kan jij waarschijnlijk urenlang plezier hebben op Sporacle. Je hebt in totaal vijftien categorieën: aardrijkskunde, amusement, wetenschap, geschiedenis, literatuur, sport, taal, religie, film, televisie, muziek, spellen, divers en feestdagen. Met in totaal meer dan 200.000 quizzen kan je je hier prima vermaken én veel leren.

Find the Invisible Cow

In de categorie ‘ergens een beetje vervelend maar je blijft uren op de site’ staat Find the Invisible Cow. En het is precies wat je denkt. Je ziet namelijk een blanco pagina maar door middel van geluid ga je opzoek naar een onzichtbare koe. Succes!

Duo Lingo

Verveel je je regelmatig? Waarom gebruik je je tijd dan niet om een nieuwe taal te leren? Bij Duo Lingo kan dat namelijk gratis.

Wist je dat vervelen soms af en toe best goed kan zijn?