Soms heb je van die dagen dat alles tegen je lijkt te zijn. Je yoghurt is op, onderweg naar je werk begint het ook nog eens te regenen en je hebt totaal geen zin om met iemand te praten. Jouw chagrijnige gevoel zou wel eens kunnen komen door je slaaphouding. En zo zegt je slaaphouding nog veel meer over je.

slaaphoudingen-kenmerken-femfem

Houd rimpels zo lang mogelijk buiten de deur

Rimpels, een dingetje waarvan iedere vrouw hoopt dat ze zo lang mogelijk wegblijven. Om hier een beetje invloed op uit te oefenen (zonder spuitjes te gebruiken) moet je eens naar je slaaphouding kijken. Te lang een verkeerde slaaphouding kan namelijk rimpels veroorzaken. Het slapen op je rug is de beste manier om rimpels te voorkomen, doordat je niet met je gezicht in je kussen ligt. Het is sowieso de beste houding om te slapen. Het slapen op je rug voorkomt rug- en nekklachten. Je gewrichten liggen in de goede houding, waardoor je minder snel last zult krijgen.

Houd je partner tevreden

Door op je zij te liggen, voorkom je gesnurk. Snurkt je partner? Zeg hem dan dat hij op zijn zij moet gaan slapen. Het zijn van een zijslaper wil vaak zeggen dat je een relaxt persoon bent en dat je houdt van mensen om je heen. Ben je gezegend met een prachtige, grote voorgevel? Dan is slapen op je zij een minder goed idee. In deze houding liggen je borsten in een soort hangende positie, waardoor ze dus ook eerder zullen gaan hangen. Het is dus maar net waar je je partner mee tevreden wilt houden. Door op je zij te slapen zul je niet snurken, maar heb je wel meer kans op een hangende voorgevel. Het is ook altijd wat.

Je bent een avonturier

Zelf vind ik het het allerfijnst om heerlijk op mijn buik, gewikkeld in de dekens, in slaap te vallen. Maar dit blijkt niet ten goede te zijn voor mijn gewrichten. Door op je buik te slapen, belast je je wervelkolom, doordat deze in een onnatuurlijke positie ligt. Eigenlijk is deze houding nergens goed voor, behalve dat het de werking van de darmen kan bevorderen. Over het algemeen zijn buikslapers avonturiers, openminded en erg sociaal. Maar wanneer jij meestal op je buik slaapt, wil dit ook zeggen dat er ergens binnenin een vorm van onzekerheid speelt.

Slapen als een baby’tje

Soms is er niets fijner dan heerlijk in de foetushouding in slaap te vallen. Je hebt 9 maanden lang in deze houding gelegen, dus logisch dat je het af en toe nog fijn vindt. Wanneer jij graag in deze positie in slaap valt, wil dat zeggen dat je kracht uitstraalt, maar vanbinnen redelijk onzeker bent. Echter zorgt deze houding wel voor veel druk op je lichaam. Bovendien komt er spanning te staan op je rug en nek en kan het een benauwdheid van je ademhaling tot gevolg hebben, wat je slaapritme kan verstoren waardoor je dus minder vast zult slapen.

Conclusie, het slapen op je rug zal het positiefst zijn voor je lichaam. Naast deze gezonde slaaphouding zijn deze dingen ook goed om te doen voordat je gaat slapen.