Hoewel zomervakanties heerlijk zijn, kunnen wintervakanties op z’n tijd ook best leuk zijn. Wij vinden het dan ook net zo leuk om op zoek te gaan naar de leukste plekjes in de sneeuw. Deze vind je namelijk echt niet alleen op tropische bestemmingen. Wij kwamen een pareltje tegen welke we je absoluut niet willen onthouden. Je kunt namelijk slapen in een glazen iglo.

Wintervakantie

Op vakantie naar de sneeuw is iets wat iedereen ten minste een keer in zijn of haar leven gedaan moet hebben. Natuurlijk is de inhoud van de koffer een beetje anders en ga je gegarandeerd koude tenen hebben, maar dat maakt het niet een minder leuke vakantie. Sterker nog: winterse bestemmingen hebben ook hun charmes.

In de sneeuw ziet namelijk alles er magisch uit. Daarnaast hebben de winterse bestemmingen de meest prachtige natuur. Je kunt je er niets bij voorstellen! De landschappen zijn bijzonder en je kijkt je ogen er uit. Tel daarbij op dat we de dagen met sneeuw in Nederland tegenwoordig nog maar op een hand kunnen tellen. Hoe leuk is het dat je op een wintervakantie de hele week kunt genieten van een pak sneeuw.

Slapen in een glazen iglo in Finland

Een wintervakantie naar Finland is geweldig. Natuurlijk kun je in een simpel hotel slapen. Die hebben ook echt genoeg te bieden en daar verblijf je ook zeker warm. Toch is het wel wat aan de saaie kant. Slapen in een glazen iglo is natuurlijk veel vetter en uniek. De iglo heb je voor twee of vier personen en is echt helemaal van glas. Het is er absoluut niet koud dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Overdag valt er genoeg te ontdekken. Van de Finse uitgestrekte landschappen tot de fijne cultuur en aardige mensen. Activiteiten zijn er ook meer dan genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld op een huskytocht of een bezoekje brengen aan de rendierenboerderij. ’s Avonds plof je dan uitgeteld maar voldaan je bed in. Met een beetje geluk kun je dan vanuit je bed het noorderlicht aanschouwen. Kortom, tijdens een vakantie naar Finland streep je zo een groot gedeelte van je bucketlist weg.

Lees ook: Bizar! Je kunt nu overnachten in een écht ruimteschip