Stiekem dromen we allemaal van 6 figures op onze bankrekening, maar helaas hebben we ook geen zin om elk dubbeltje om te moeten draaien. We houden er nu eenmaal van om te genieten van het stadse leven, hier en daar een terrasje te pakken en een haver cappu te halen in onze werkpauze. Toch kunnen deze slechte gewoonten ervoor zorgen dat jij nooit rijk zal worden.

niet rijk worden
Bron: Emily in Paris

Tekenen dat jij niet rijk zal worden

Geen inzicht hebben in je uitgaven, of juist alles willen sparen. Dit zijn zomaar tekenen dat jij nooit rijk zal worden. Doe jij de volgende dingen? Dan zal je niet snel een flink bedrag op je bankrekening hebben staan.

1. Je stelt geen doelen

Heel veel mensen maken de fout om geen doelen te stellen. Maar als je niet weet wat je wil, of hoeveel je wil sparen/verdienen, hoe ga je dit dan bereiken? De weg naar succes begint altijd met het in kaart brengen van je doel, zodat je hier stap voor stap naartoe kan werken.

2. Je denkt dat je niet rijk kan worden

Hier wordt het een tikje zweverig: maar je gedachten vormen uiteindelijk wie je bent en wat jij doet. Denk je dat het niet is weggelegd voor jou om wealthy te worden? Grote kans dat je erin gaat geloven én hier ook naar gaat handelen. Hierdoor zul je nooit de eerste stap zetten richting financieel succes.

3. Je wil alleen maar sparen

Als je een vermogen op wil bouwen moet je natuurlijk geld sparen. Maar als je je hard verdiende centen alleen maar op je rekening laat staan, gebeurt er bizar weinig met je geld. Sterker nog: het kost je geld! Mensen die financieel succesvol zijn investeren hun geld. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in onroerend goed, maar je kan ook crypto kopen.

4. Je brengt je uitgaven/inkomsten niet in kaart

Heb je geen flauw benul hoeveel er iedere maand binnenkomt en hoeveel je weer uitgeeft? Hoogste tijd om dit in kaart te brengen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel apps die jou inzicht geven in je uitgavenpatroon. Zo kun je vanzelf zien op welke gebieden je nog flink kunt besparen. Het is namelijk best wel confronterend als je ziet dat er ruim €60 per maand naar de Starbucks gaat…

5. Je creëert geen passief inkomen

Er zijn ontelbaar manieren om buiten je “normale” job een passief inkomen te creëren. Dit is een inkomen waar je slechts één keer iets voor hoeft te doen, waarna je vervolgens blijvend inkomen genereert. Denk aan het schrijven van een boek, het kopen en verkopen van een domeinnaam of het investeren van je geld in bijvoorbeeld Bitcoin.

Lees ook: 7 hobbies waar je geld mee kan verdienen