Je zit in een fijne relatie met iemand waarvan je houdt en die je niet kwijt wil. Heb je het idee dat het soms niet helemaal lekker loopt tussen jullie twee? Het kan zijn dat je een paar slechte gewoontes hebt die je relatie negatief beïnvloeden. Probeer te breken met de onderstaande slechte gewoontes, zodat je relatie er niet aan ten onder gaat. Zo houd je je relatie gezond én leuk!

slechte gewoontes relatie

Aannames doen over de gevoelens van je partner

Het is niet verstandig om aan te nemen dat je partner bepaalde gevoelens of meningen heeft, zonder dat hij of zij zichzelf heeft kunnen verdedigen of een eigen standpunt heeft kunnen geven. Praat dus niet voor je partner, maar laat je partner praten over een bepaald probleem of onderwerp.

Niet openlijk praten over seks

Seks is nog vaak een taboe onderwerp, maar dient juist besproken te worden met je partner. Ben je ergens onzeker over of vind je iets wat hij doet niet prettig, praat er samen over. Dit zal jullie seksleven zeker ten goede komen.

Geen kritiek accepteren

Het is niet leuk om kritiek te krijgen van iemand waarvan je houdt. Je wilt het liefst geen kritiek krijgen op dingen die je verkeerd doet. Toch is het wel verstandig om te luisteren naar (positieve) kritiek, zodat je jezelf kan verbeteren en hierdoor ook jullie relatie kan verbeteren. Ga niet gelijk als je een punt van kritiek hebt gekregen ook een waslijst aan kritiek geven aan de ander, maar accepteer de kritiek en probeer er aan te werken.

Blijven hangen in het verleden

Als jullie een keer ruzie hebben, ga dan geen oude koeien uit te sloot halen. Haal geen argumenten uit het verleden aan om je punt te maken. Ga niet eindeloos door op fouten die je partner toentertijd heeft gemaakt . Laat het gaan en vergeef en vergeet die dingen om met een positief gevoel door te gaan met jullie relatie.

Geen ruimte geven

Je hebt het vast wel eens vaker gehoord, maar geef je partner genoeg ruimte. Dwing hem niet om elke avond iets met jou te gaan doen en geef hem de vrijheid om met zijn vrienden af te spreken of een van zijn hobby’s uit te oefenen. Zo heb je zelf ook meer tijd om dingen voor jezelf te doen die je leuk vindt en waarbij je je vriend niet nodig hebt. Geef elkaar de ruimte om dit te doen.

Alles op een weegschaal leggen

Vergelijk niet de hele tijd de dingen die jij doet en die je partner niet doet. Wellicht kook jij ’s avonds vaker voor hem of slaap je vaker bij hem thuis dan hij bij jou. Verwacht niet van hem dat hij dit precies bijhoudt. Een relatie draait om geven en nemen en niet om het precies alles eerlijk op een weegschaal te leggen en te vergelijken.

Voor de mannen: deze kleine dingen vinden vrouwen fijn.