Voelen we ons niet allemaal een stuk mooier wanneer onze nagels dat ook zijn? De een is gezegend met mooie lange en vooral sterke nagels, terwijl de ander erg veel moeite moet doen om ze überhaupt niet te laten breken. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om ze te verstevigen.

Nagels
Photo by Mona Eendra

Sommige van ons hebben nep nagels omdat hun eigen nagels snel breken. Hartstikke mooi, maar ook erg duur. Hier zijn een aantal tips die je kunt proberen om ze steviger te maken zodat ook jij zonder nep nagels (of korte stompjes) door het leven kunt.

Hoe komt het?

Veel mensen weten niet dat uitdroging in veel gevallen de oorzaak kan zijn van slechte nagels. Ook wanneer je vaak in contact komen met water, schoonmaakmiddel of nagellak remover met aceton dan kunnen je nagels snel gaan splijten.

Een andere oorzaak kan zijn dat je een tekort hebt aan voedingstoffen. Aan je nagels kun je makkelijk zien hoe het met je algemene gezondheid gaat. Wanneer je niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt, dan stuurt je lichaam deze stoffen eerst naar de organen die het hard nodig hebben en dat zijn dus niet je nagels. De belangrijke stoffen voor goede nagels zijn vitamine A en B, eiwitten, calcium, zink en ijzer. 

Wat kan ik er aan doen?

-Vermijd nagellakremover waar aceton in zit. In vrijwel alle winkel verkopen ze tegenwoordig aceton vrije nagellakremover.

– Wil je graag dat ze wat dikker en steviger worden? Gebruik dan een nagelverharder. Dit moet je elke dag aanbrengen en je ziet vaak al na een week resultaat.

-Let goed op je voeding, vaak zijn slechte nagels een teken dat je voedingstoffen mist. Zorg dat je genoeg biotine binnenkrijgt, dit zit onder andere in noten, granen en avocado.

-Laat ze zo min mogelijk in contact komen met water, afwas- en schoonmaakmiddel. Het lijkt misschien overdreven, maar draag liever handschoenen.

-Het kan helpen om voedingssupplementen te gebruiken om je nagels te versterken. Wanneer je dit gaat gebruiken zie je niet direct resultaat, dat kan een aantal weken duren.

Lees ook: Dankzij deze last-minute verzorgingstips voorkom jij een droge huid