Werk jij ook vijf dagen van 9 tot 5? Welkom bij de club! Dit is in deze maatschappij natuurlijk gewoon normaal, maar leuk is anders. We willen namelijk werken om te leven en niet andersom. Het is tijd om niet langer te wachten met leuke dingen tot het weekend, want zo beland je echt alleen maar in een sleur door je 9-5 job. Dit is jouw teken om het roer helemaal om te gooien.

9 tot 5 baan sleur

Sleur door je 9-5 job

Niet alleen in je relatie kun je een sleur ervaren. Ook wanneer je eigen leven er dagelijks hetzelfde uitziet dankzij je 9-5 job kan je na een tijdje merken dat je in een sleur belandt. Je doet iedere dag dezelfde dingen, houdt hetzelfde ritme aan en dat voor weken of zelfs jaren achter elkaar. Dat betekent dat je dus na een tijdje echt op de automatische piloot gaat leven.

TikTok-trucje

Mocht jij precies weten waar we het over hebben, raden we je aan vooral even door te lezen. Er zijn namelijk genoeg mensen die tegen exact hetzelfde probleem aanlopen en net als jij op zoek zijn naar dé oplossing die ervoor gaat zorgen dat je niet langer leeft voor het weekend. Eén van die mensen deelt nu haar nieuwe methode op TikTok en wij zijn onwijs fan!

Ze vertelt dat ze maar liefst 80 verschillende activiteiten voor na je werk in verschillende categorieën tegenkwam op het internet. Ze heeft deze activiteiten vervolgens opgeschreven op briefjes en deze per categorie in een potje gestopt. Haar plan is nu alle 80 activiteiten minstens één keer te doen op een doordeweekse dag nadat haar werk erop zit.

Activiteiten

De 80 leuke activiteiten voor na je werk kunnen worden verdeeld in vier categorieën: sociale activiteiten, leerzame activiteiten, productieve activiteiten en activiteiten om je fysieke- en mentale gezondheid een boost te geven. De bedoeling is dat je meerdere dagen in de week na je werk een activiteit uitkiest en deze uitvoert. En dit dan natuurlijk in plaats van een bankhangavondje voor de televisie. Je zal merken dat je er waarschijnlijk wat moeite mee hebt, want je bent na een werkdag natuurlijk moe. Toch zal je al snel merken dat je er ook veel energie voor terugkrijgt, want je doorbreekt de dagelijkse sleur van hetzelfde doen!

@maddyblythe Bring on the FUN!!!! 🤠 Here’s the plan: each Sunday I’m gonna pick 2-3 (surprise) activities from different jars and from Monday – Thursday I’m gonna do the things!! Will I be exhausted? We’ll see. Will my life be more interesting? Almost certainly. #9to5 #worklifebalance #weekdayvibes #havemorefun #corporatelife #thingstodoinsteadofbeingonyourphone #torontolife ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic