Minder doen op een dag, maar toch meer gedaan krijgen. Hoe is dat mogelijk? Dit is mogelijk door het indelen van je werkweek op een bepaalde manier. Het blijkt namelijk dat je productiever wordt, wanneer je gaat werken met thema’s. Je hoort het goed ja thema’s, een nieuw concept wat voor heel veel bedrijven (onder andere Google) perfect werkt. Om de maandag goed te beginnen laten wij jou zien hoe dit werkt.

motivation monday slimmer werken in plaats van hard werken

Thema feestjes?

Geef een thema aan je werkdagen, creëer een plan voor iedere dag in een bepaald thema. Bij het woord ‘thema’ denken velen al snel aan Hawaii feestjes en black tie gala’s. Dat zijn dus juist niet de thema’s die hiermee worden bedoeld. Alhoewel dat trouwenes ook wel leuk is, maandag moet iedereen in een Hawaii outfit naar kantoor en op vrijdag gaan we voor chique en kleden we ons voor een black tie gala. Leuk idee, maar een thema aan je werkdagen geven om zo productief mogelijk te zijn gaat over iets anders.

Iedere dag een ander thema

Werken in thema’s gaat over bepaalde onderwerpen en hoofdtaken die je op een dag doet. Ieder beroep kent verschillende thema’s en deze kun je opdelen in een week. Zo kun je er voor kiezen om op maandag het thema ‘blog schrijven’ te behandelen. Op deze dag is jouw hoofdtaak dan het schrijven van blogs. Hiernaast kun je ook andere kleinere taken uitvoeren, maar het schrijven van blogs is het belangrijkste deze dag. Ga dinsdag voor het beantwoorden van mails en maakt Social Media post. Werk op deze manier al jouw hoofdtaken uit in thema’s, zodat er op iedere dag een ander thema aanbod komt. Heb jij een erg drukke baan en vele taken? Kies er dan voor om meerdere hoofdthema’s per dag aan te pakken, bijvoorbeeld een voor en een na de pauze.

Je weet wat je te doen staat

Werken met thema’s werkt voor vele erg goed, mensen merken dat ze na verloop van tijd steeds meer gewend raken aan deze manier van werken. Ze raken gewend aan de thema’s en hierdoor worden ze veel productiever. Je weet namelijk wat je te doen staat deze dag, je hebt een thema. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te zoeken naar een nieuwe taak, maar je kunt aan één stuk door. Als je allerlei verschillende taken op een dag aanpak, kan het voorkomen dat je mentaal in de war raakt en dat zorgt daar lijdt jouw werk onder.

Slim werken in plaats van hard werken

Eigenlijk is het een kwestie van slim werken in plaats van hard werken. Zorg er voor dat je op deze thema dagen de belangrijkste dingen aanpakt. Je hebt geen tijd voor taken die onnodig en nutteloos zijn. Het is ook slim om iedere dag even met het team bij elkaar te komen, hierdoor kun je bepalen wat de belangrijkste taken zijn van een dag. Op deze manier ga je gericht te werk en krijg je dus meer af door minder te doen.

Lees ook:

Motivation Monday: Krijg snel weer energie met deze tips