Sporten is lang niet iedereen zijn of haar hobby. Het is nogal vermoeiend, je gaat ervan zweten en het kost tijd. De een kan zichzelf er nog redelijk toezetten en er de lol van inzien terwijl de anders 1000 andere dingen kan bedenken die hij of zij liever doet. Helemaal balen als je wordt meegevraagd, want dan kom je er vaak maar moeilijk onderuit. Daarom gingen wij op zoek naar smoesjes die je kunt gebruiken om zo af en toe dat sportlesje even over te slaan.

Smoesjes die je kunt gebruiken om niet te hoeven sporten

Soms komt het gewoon even niet uit of heb je eigenlijk helemaal geen zin. Toch heb je al afgesproken met je bff en kun je er eigenlijk niet meer onderuit. Of wel? Met de volgende smoesjes zeg jij succesvol de sportdate af.

#1 ‘Ik ben nog druk op het werk’

Net een nieuwe opdracht binnen gesleept, een late meeting met een collega of een grote deadline voor een dossier. Allemaal dingen die zomaar eens jouw uitweg kunnen zijn als je geen zin hebt in een sportuurtje. Hier is overigens niets tegen in te brengen, want werk = werk. Niemand hoeft te weten dat je eigenlijk op de bank ligt te netflixen.

#2 ‘Ik heb thuis al gesport’

Gewoon zeggen dat je je vanmorgen al hebt uitgesloofd tijdens een YouTube work-out. En zeg nou zelf: twee keer sporten op een dag is misschien iets te veel van het goede.

#3 ‘Ik heb nog spierpijn van de work-out van gisteren’

Ondanks dat het juist goed is om te sporten, kun je zeggen dat je het hierdoor even niet ziet zitten. Je geeft vanavond liever je spieren wat rust onder de douche 😉

#4 ‘Ik ben brak’

Benoem even dat het gisteravond wel heel erg gezellig was en dat je onbedoeld toch iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Iedereen weet hoe dit voelt en dat je hoofd dan absoluut niet naar sporten staat.

#5 ‘Ik ben ongesteld’

Iedere vrouw zal begrijpen dat jij vanavond liever met je kruikje, een dekentje en een XL reep chocolade op de bank blijft zitten. Houd wel goed bij wanneer je deze er precies in gooit, want in principe zit je menstruatie natuurlijk vast aan een cyclus.

#6 ‘Ik ga morgen al sporten’

En dan maar hopen dat ze niet vraagt of ze dan morgen mee mag.

#7 ‘Ik heb een enkelblessure’

Of knie, voet of heup. Net wat je kunt verzinnen. Conclusie: deze moet echt even rust hebben dus sporten zit er voor vandaag niet in.

Lees ook: Bewezen: na het sporten kun je het beste chocolademelk drinken