Vooral zomers zijn we niet vies van een lekker sapje of smoothie. Het is lekker fris, dorstlessend en gezond. Daarnaast is het een gemakkelijke manier om genoeg groente en fruit binnen te krijgen op de dag. Ze bevatten veel vitamines en voedingsstoffen die je lichaam goed kan gebruiken. Helaas is een smoothie niet altijd vullend, waardoor je snel weer trek krijgt. Wij kwamen hét trucje tegen om je smoothies vullender te maken. Zo worden ze nog beter!

smoothies vullender
Pinterest

Smoothies vullender maken

Op zich gaan er heel wat verschillende groenten en fruit door een smoothie heen, waardoor het een gezonde optie is. Je kunt het bijvoorbeeld prima drinken als een ontbijtje als je dat lekker vindt. Helaas heeft het toch ook een nadeel. Veel vezels gaan verloren in een smoothie, waardoor het simpelweg wat minder vult. Niet ieder persoon zal een hele ochtend kunnen leven op een smoothie. Je kunt er natuurlijk havermout of zaden doorheen doen, maar niet voor iedereen is dit een goede oplossing.

Tofu is de oplossing

In onze zoektocht naar een oplossing kwamen we erachter dat tofu een oplossing kan bieden in dit verhaal. Waarschijnlijk zag je dit niet helemaal aankomen, omdat tofu vaak in heel ander soort gerechten verwerkt wordt. Je denkt hierbij waarschijnlijk meer aan hartige gerechten voor ’s avonds. Toch kan tofu meer dan prima door een smoothie heen. Het werkt namelijk ook best met zoete recepten, omdat het een milde smaak heeft. Wel moet je gaan voor de silken tofu, omdat dit wat zachter is. Wanneer je deze erbij gooit in de blender merk je waarschijnlijk niet eens meer dat het erin zit.

smoothies vullender
Aziatische ingrediënten

Het zit er dan wel degelijk doorheen en dat is precies wat je nodig hebt! Er zit namelijk onwijs veel proteïne in (8 gram per 100 gram tofu). Dit zorgt ervoor dat je net wat langer verzadigd bent, waardoor je de smoothie prima als vervanger voor ontbijt kunt gebruiken. Het is ook nog eens een gezonde oplossing, want het bevat verder weinig koolhydraten en vet. Win-win!

Lees ook: 7x smoothies die naar milkshakes smaken