Het maakt niet uit of je snel een rondje gaat hardlopen of je voor twee uur lang de gym induikt, het is belangrijk dat je de goede voeding binnenkrijgt voor je gaat sporten. Heel veel mensen slaan eten over voordat ze gaan trainen, maar dit is niet handig. Wanneer je de juiste voeding eet voor je work-out, heb je meer energie, waardoor je training beter gaat.

sporten-femfem

Havermoutpap

Havermoutpap is een goed ontbijtje voor sporters. Het bevat veel koolhydraten en eiwitten, die uiteindelijk zorgen voor super veel energie. Ook is het makkelijk te bereiden. Voeg vers fruit toe zoals frambozen en blauwe bessen, en je hebt een lekkere en gezonde maaltijd. Probeer het een uurtje voordat je gaat sporten te eten, dan heeft je lichaam nog even de tijd om het te verteren.

Banaan

Een banaan bevat glucose, wat ervoor zorgt dat je meteen energie krijgt. Door kalium voorkom je dat je kramp krijgt tijdens het trainen. Je krijgt een verzadigd gevoel wanneer je een banaan hebt gegeten. Het is een goedkope, hapklare én lekkere snack voor het sporten!

Volkoren producten

Vermijd jij brood voordat je gaat sporten? Je bent niet de enige, want veel mensen vinden dat je er een vol of zwaar gevoel van krijgt. Maar juist de complexe koolhydraten die in volkoren producten zitten, zijn goed om te nuttigen voor je work-out. Denk aan volkorenpasta, zilvervliesrijst of gewoon een boterham.

Koffie

Een kop koffie is voor veel mensen een onmisbaar ritueel door de hele dag heen. Ook als je gaat sporten, kan het goed van pas komen. Het zorgt ervoor dat je meer uithoudingsvermogen hebt en na de training vermindert het je spierpijn. Pas op wel op, want teveel cafeïne is natuurlijk ook niet goed voor je.

Gekookt ei

Even snel een eitje koken voor je sportsessie is altijd een goed idee. Het is rijk aan eiwitten en vitamines. Het stimuleert de spieropbouw en als een los ei niet genoeg is, kun je het altijd op een crackertje met kipfilet doen.

Wat ga jij eten voor je volgende work-out?

Benieuwd welke etenswaren je het beste niet kunt eten? Vermijd deze etenswaren voordat je gaat sporten.