De winterjassen komen weer uit de kast, de verwarming wordt binnen lekker warm gestookt, met als gevolg dat iedereen verkouden is. Nadat je door de kou naar je werk bent gefietst, ben je eerst een half uur aan het snotteren door die loopneus. ’s Nachts kun je niet in slaap komen doordat je neus dicht zit of omdat je partner ligt te snurken. Maar met deze tips om van die verkoudheid af te komen, is dit allemaal ineens niet zo erg meer!

tips-verkoudheid-femfem

Tussen de lakens

En dan bedoelen we niet dat je lekker vroeg je bed in moet duiken en gaan slapen, we hebben het hier over seks. Uit onderzoek van de Wilkes Universiteit in Pennsylvania is namelijk gebleken dat de personen die een of twee keer per week seks hadden, een sterker immuun systeem hebben dan personen die dit niet hebben. Zij hadden meer van de stof Immunoglobuline in hun speeksel, wat verkoudheden en griep tegengaat. Het smoesje dat je wilt slapen omdat je verkouden bent, werkt dus niet meer.

Naar de sauna

Dit is natuurlijk nooit vervelend. En voor een goed doel doen we het maar al te graag. De stoom die vrijkomt in een sauna of stoombad is een natuurlijk manier om je luchtwegen vrij te maken. Geen tijd om naar de sauna te gaan? Laat dan thuis een heerlijk warm bad vollopen met badschuim met eucalyptus en laat het stoom heerlijk in de badkamer hangen.

Meet me at the bar

Naar de bar? Ja zeker. Je hoeft echt niet de hele week thuis op de bank onder een dekentje te wachten tot die verkoudheid weggaat. En in deze bar hoef je ook echt niet aan de thee met honing. Matig alcoholgebruik zou de verkoudheid zelfs kunnen voorkomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat personen die maximaal 4 glaasjes alcohol dronken op een dag, minder kans hadden verkouden te worden. Dit zou kunnen komen door de ontstekingsremmende werking van alcohol, wat de aanmaak van slijm tegengaat. Die twee drankjes aan de bar met je vrienden mag dus best!

Je moeder haar kippensoep

De kippensoep die je moeder maakt is en blijft het lekkerste wat er is. En laat dit nu net super goed werken tegen je verkoudheid. Niet de kippensoepen uit blik of zakje, maar de echte die je moeder maakt. Breng je moeder dus op de hoogte, ze zal vast en zeker met liefde een kopje kippensoep voor je maken om te zorgen dat jij van je verkoudheid af komt. Meteen een goede reden om weer gezellig bij haar langs te gaan!

Een winter wandeling

De winter is de tijd dat we verkouden worden, maar dit heeft niets met de temperatuur te maken wat we vaak denken. Doordat we in deze periode mee tijd binnen doorbrengen met gesloten ramen en deuren en de verwarming op 21 graden, is ons huis de perfecte plek voor virussen om zich te nestelen. En hierdoor word je dus verkouden. Het is daarom goed om even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Maak een heerlijke wandeling door het park of ga window shoppen door de stad. Een frisse neus zal je goed doen.

Lees ook:

Waarom zoenen lekker én goed voor je gezondheid is