Waarschijnlijk maak je geen bewuste keuze als je je sokken aan hebt aangehouden tijdens de seks. Van het een kwam en ander en voordat je het wist lagen jij en je partner of fling in bed – mét sokken aan. Want hoe sexy het ook is om elkaars kledingstukken uit te trekken, met sokken is dat toch een ander verhaal. Het is gelukkig verre van erg dat je in the heat of the moment je sokken bent vergeten uit te trekken: het blijkt namelijk voor goede beurt te zorgen! We vertellen je precies hoe dit werkt.

slechte muziek seks FEM FEM
@unsplash

Je bent comfortabeler

Dat sokken comfortabel zijn is een gegeven feit. Denk bijvoorbeeld aan het aandoen van fluffy sokken na een lange dag op werk – heerlijk! Maar ook normale sokken zorgen er voor dat je meer comfortabel en daarmee meer relaxed bent. En hoe relaxter je bent, hoe groter de kans dat jij tot je hoogtepunt komt!

Je hebt geen koude voeten

Niks is vervelender dan het hebben van koude voeten. Naast dat het oncomfortabel is (zie de alinea hiervoor), is het ook nog eens enorm afleidend. Volgens een studie blijkt het effect van koude voeten zelfs even afleidend te zijn als de TV aan laten staan of het afgaan van je telefoon tijdens te seks! Sokken it is! Ook fijn voor je sekspartner die niet meer met jouw ijsklompjes hoeft te dealen.

seks geheugen FEM FEM

Het verbetert de bloeddoorstroming

Het is wetenschappelijk bewezen dat seks met sokken aan orgasmes stimuleert. Zo kwamen 80% van de koppels tot hun hoogtepunt terwijl ze sokken aanhadden en maar 50% toen ze geen sokken aanhadden. Dit heeft te maken met de bloeddoorstroming. Die wordt namelijk gestimuleerd doordat de bloedvaten in je voeten wijder worden als je sokken aanhebt. Wie had gedacht dat van alle kledingstukken juist sokken je het beste laten klaarkomen?

Je hoeft niet onzeker te zijn over je voeten

Voeten: je houdt van ze of je haat ze. Misschien vind je voeten in het algemeen heel onaantrekkelijk of ben je onzeker over je eigen exemplaren. Hoe dan ook: je kunt ze met sokken goed bedekken! Voor degenen die juist houden van voeten voegt het dragen van sokken juist dat stukje mysterie toe.

Geen ingewikkelde standjes dus: alleen je sokken aanhouden is al kinky genoeg! Een goed seksleven creëeren was nog nooit zo makkelijk.

Lees ook: Met dit simpele trucje is seks met een condoom veel fijner