Hoe zitten jouw vriendinnen in elkaar? Wat ons betreft, heb je in je leven sowieso acht soorten vriendinnen nodig. Wij zetten deze acht soorten voor je op een rijtje en vertellen je waarom deze een must zijn om, om je heen te hebben.

vriendinnen nodig leven
Bron: @amaka.hamelijnck

Deze acht soorten vriendinnen heb je nodig in je leven

Door je leven heen zie je een hoop vriendinnen komen en gaan. Je verzamelt om je heen steeds meer mensen aan wie jij wat hebt. Lang niet iedere vriendin kan natuurlijk alle kwaliteiten bevatten van een perfecte vriendin. Daarom is het fijn om sowieso acht soorten vriendinnen te hebben in je leven. Zo kun je in iedere situatie in je leven weer bij iemand anders aankloppen.

1. De vriendin die altijd de juiste vragen stelt

Soms heb je gewoon iemand nodig in het leven die precies de juiste vragen stelt. Zo word jij namelijk even goed aan het denken gezet over waar je echt voor staat in het leven. Deze vriendin kent jou door en door en weet precies wat je wil in het leven. Hierdoor weet ze ook de juiste vragen te stellen die jou het laatste zetje kunnen geven in de goede richting.

2. De vriendin die geen vragen stelt

Wanneer je er even helemaal doorheen zit, heb je soms juist een vriendin nodig die even helemaal geen vragen stelt. Iemand die gewoon naast je zit en er voor je is zonder dat je er helemaal over hoeft te praten of zelfs over na hoeft te denken. Een goede vriendin die geen vragen stelt is in dat geval een must om te hebben. Deze vriendin kan zich namelijk heel goed inleven in jou, omdat ze weet wat je op zo’n zwaar moment nodig hebt.

3. De vriendin die altijd klaar is voor een avontuurtje

Het is prettig om een vriendin te hebben die lekker spontaan en flexibel is in haar planning. Zo kunnen jullie elkaar altijd vinden als er even een gekke last minute activiteit op de planning staat. Vooral wanneer jij avontuurlijk bent, is het fijn om dat met iemand in je omgeving te kunnen delen. Alleen avonturieren is ook leuk, maar soms wil je het gewoon even samen doen.

4. De vriendin die gewoon wil chillen

Allemaal leuk en aardig al die avontuurlijke activiteiten, maar soms wil je gewoon een middag op de bank ploffen en er niet meer vanaf komen. Dat is heerlijk om alleen te doen, maar soms ook een beetje eenzaam. In dat geval is het prettig om een vriendin te kunnen bellen die precies hetzelfde heerlijk vindt om te doen. Zo kunnen jullie samen de hele dag naast elkaar op de bank liggen en chillen.

5. De vriendin die jou door en door kent

Vriendinnen komen en gaan, maar er is er altijd wel eentje die vanaf het begin blijft. Enne, zij kent jou waarschijnlijk als een van de beste. Ook zo’n vriendin is fijn om bij je te hebben, want soms heb je het gewoon even nodig om met iemand te praten die jou helemaal kent. Deze vriendinnen kunnen jou namelijk ook als de beste advies geven als je even niet meer zo goed weet wat je moet doen.

6. De vriendin die je net hebt ontmoet

Natuurlijk is het fijn om de diepte in te gaan met je vriendinnen, maar soms is het ook gewoon fijn om lekker oppervlakkig te kunnen zijn met een vriendin. Een vriendin die je nog maar net hebt ontmoet, is hiervoor perfect. Jullie zijn namelijk nog in het stadium dat jullie elkaar nog een beetje moeten leren kennen. Hierdoor gaat het ook vaak genoeg over luchtige onderwerpen.

7. De vriendin met het gekke leven en de gekke verhalen

Stiekem is het heerlijk om zo’n vriendin te hebben die de meest rare dingen meemaakt in haar leven en altijd hele gekke verhalen kan vertellen. Nét of je in een film of serie bent beland! Je hoeft zelf dan niet van die vreemde situaties door, maar kunt wel genieten van de heerlijke verhalen van je vriendin. Samen keihard kunnen lachen is ook heel belangrijk in een vriendschap.

8. De vriendin die een luisterend oor kan bieden

Je hebt van die momenten in je leven waarop je even je verhaal aan iemand kwijt moet. Het laatste dat je dan wil is dat je tegen iemand praat die eigenlijk helemaal geen aandacht heeft voor het verhaal dat je aan het vertellen bent. Een vriendin die simpelweg heel goed naar jou kan luisteren is echt een must.

Natuurlijk ben je onwijs blij met je vriendinnen, maar je moet wel toegeven: soms kunnen ze ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Wanneer ze bijvoorbeeld mega irritant zijn in jullie WhatsApp groepsapp. Lees hier dé zes type irritante vriendinnen in groepsapps.