Iedereen heeft wel een WhatsApp groep met haar vriendinnen. En aan het bijhouden daarvan heb je een hele dagtaak. Denk aan het luisteren van alle bloedirritante voice memo’s, het aanhoren van iedereen’s issues en het mega snel reageren want anders ben je een slechte vriendin. Dit zijn de type vriendinnen die iedere app groep heeft.

De dry texter

Terwijl jullie alles in geuren en kleuren vertellen krijg je van deze vriendin maar een kort antwoord, “Ok” of “Is goed”. In het begin dacht je nog dat ze boos op je was, maar blijkelijk is ze gewoon een dry texter.

De geest

Terwijl jullie al je juicy details vertellen, leest deze persoon álles maar reageert ze gewoon niet. Dit kan soms erg vervelend zijn want je weet maar nooit wat er met deze informatie gedaan gaat worden. Spooky!

De sticker fanaat

Iedereen is ondertussen wel bekend met het fenomeen ‘stickers’ op WhatsApp. Je hebt standaard stickers die je aan je favorieten toe kunt voegen, en je kan ze ook zelf maken. En sommige mensen nemen dit wel héél serieus. Yup, ondanks dat ze heel grappig kunnen zijn is een serieus antwoord soms ook gewenst. En dan hebben we het nog niet eens over de stickeroorlog gehad.

De kletskous

Onderzoek wees uit dat mensen die voice memo’s sturen irritant zijn. En daar zijn wij het méér dan mee eens. Als we je hele liefdesverleden wilde horen, dan zouden we je wel bellen, of afspreken. Deze persoon gebruikt trouwens niet alleen voice memo’s voor hele verhalen, maar daadwerkelijk voor ALLES. Ze is simpelweg gewoon te lui om te typen. Tot onze grootste ergernis.

De off-topic vriendin

Het hele gesprek gaat over die ene knappe leraar en opeens vraagt deze vriendin iets wat helemaal off topic is aan één specifiek persoon. “Hey Britt, hoe laat kom jij naar mij vanavond?” Daar hebben ze een privé gesprek voor uitgevonden dames.

De Alles. In. Kleine. Berichtjes. Typen.

Je hebt altijd die vriendin die niet een normale zin kan sturen (inclusief interpuntie) maar de hele zin in tien delen hakt. Dit is vooral heel hinderlijk als je telefoon niet ophoudt met trillen in je broekzak en mensen denken dat het NIET je telefoon is. Awkward!

Lees ook: Alle ergernissen van mannen en hun WhatsApp-gedrag