Je zou misschien denken dat je liever níet ziet wat je doet als je aan het vrijen bent (want: vetrollen en uitgelopen make-up), maar het kan juist heel opwindend zijn. Dit is waarom je een spiegel moet gebruiken tijdens het vrijen.

spiegel-gebruiken-vrijen

Waarom moet je een spiegel gebruiken tijdens het vrijen?

We raken opgewonden als we naar onze partner kijken tijdens het vrijen. De manier hoe ze het doen, it’s sexy. Toch kan je ook opgewonden raken als je jezelf ziet in de spiegel tijdens de seks. Hier hebben ze zelfs een term voor bedacht; katoptronofilie. Dit is de benaming voor het vrijen voor de spiegel om ook naar jezelf te kijken. Zo kunnen we precies zien hoe ons lichaam reageert op de dingen die onze partner doet.

Een spiegel tijdens het vrijen kan je ook het idee geven dat er een derde persoon in de ruimte is. Je ziet namelijk wat jouw partner normaal ziet! En dan krijg je ook nog eens jezelf te zien van een perspectief wat normaal helemaal niet mogelijk is. Super spannend allemaal!

Een beetje onwennig

In het begin kan dit idee natuurlijk een beetje onwennig zijn. Grote kans dat je jezelf nog nooit hebt gezien wanneer je bezig bent met je partner. Het kan ook nog eens een educatief doeleind hebben. Je kunt precies zien waar je het prettig vindt om aangeraakt te worden.

Liever een spiegel dan een camera

Gebruik liever een spiegel dan een camera! Dit is omdat je jezelf direct kunt bekijken. Als je jezelf filmt kun je het enkel naderhand bekijken en ben je niet meer in het moment. Dit kan ook nog eens vrij ongemakkelijk zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de kans dat de video in verkeerde handen komt. Dat wil je absoluut niet!

Als je een spiegel gebruikt kun je dus direct handelen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe hij je van achter neemt én je kunt oogcontact maken. Dit maakt alles een stuk spannender.

Goed voor je zelfbeeld

Je zou het misschien niet denken; naar jezelf kijken in de spiegel terwijl je aan het vrijen bent kan goed zijn voor je zelfbeeld. Je ziet namelijk hoe sexy je eruit ziet in de spiegel en hoe graag je partner je wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je een stuk zelfverzekerder wordt. Dus, waarom probeer je het niet eens keertje uit? Go for it!

Lees ook: Jeuk na het vrijen? Dit kan de reden zijn