De maand september is aangebroken wat betekend dat het de maand van de spinnen is. Oh no, zoek dekking! Natuurlijk zitten er in ieder huis spinnen, maar volgens experts zijn de spinnen dit jaar groter en dikker dan ooit!

fabels spinnen eten in slaap FEM FEM

 

Waarom zijn de spinnen dit jaar groter dan normaal?

Het kan zijn dat we te maken krijgen met een spinneninvasie. Er zijn ongeveer 43.000 soorten spinnen die niet schadelijk of gevaarlijk zijn, maar ze zijn dit jaar wel groter dan ooit. En dus enger dan ooit. Wie komt ons redden?

We horen je denken, maar waar zijn deze monsters dan in de zomer? Omdat het buiten warm is in de zomer (voor Nederlandse begrippen dan hè) blijven ze daar ook. In de wintermaanden kan het voor spinnen buiten te koud zijn, waardoor ze naar binnen verhuizen. Hoe kouder, hoe meer spinnen.

Maar waarom zijn ze dan in godsnaam groter dan normaal? Dit komt door de vorige winter die erg mild was waardoor de spinnen in leven zijn gebleven. Deze kleintjes zijn dus allemaal groter geworden.

spinnen-groter-dan-ooit

Het Paarseizoen

In het najaar worden de nachten kouder en besluiten de vrouwtjes spinnen naar binnen de gaan. Vervolgens komen de mannetjes tevoorschijn om te paren met de vrouwtjes. Dit is de reden dat je meer spinnen zult zien in de wintermaanden. De vrouwtjes vinden het fijn om zich te nestelen op een warme plek voor wanneer de baby spinnen geboren worden. En laat jouw huis hier nu de perfecte plek voor zijn. Yikes!

Positief nieuws

Ondertussen is het overal gaan kriebelen en heb je al 6 keer om je heen gekeken opzoek naar een spin. Maar er is ook een positieve kant aan dit gruwelijke verhaal. Hoewel september een spinnenmaand is, daalt in oktober de temperatuur zo erg dat veel spinnen het niet zullen overleven. En dus zitten er een stukje minder in je huis. Thank god!

Lees ook: Yikes! Gedroomd over spinnen? Dit is de betekenis