Afgelopen januari stroomde het natuurlijk weer vol bij alle sportscholen in het land. Massaal had iedereen weer besloten om het jaar goed en vooral gezond te beginnen door meer beweging toe te voegen aan dagelijkse leven. Ook in het buitenland is ‘meer sporten’ een veel voorkomende goede voornemen en in Amerika hebben ze ook onderzoek gedaan naar dé fitnesstrends van 2019. Hierbij de top 5:

fitness trends 2019 FEM FEM

1. Draagbare technologie

We leven in een tijdperk vol nieuwe technologieën dus óók in de fitness maken ze daar gebruik van. Van fitness trackers, hartslagmeters, GPS-apparaten tot smart watches. Ze kunnen je hartslag meten, tellen hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel stappen je hebt gelopen en op het gebied van fitness trends staan ze dit jaar weer op de eerste plek.

2. Groepstraining

Ben je geen fan van alleen sporten dan is trainen met een groep een goede optie. Het helpt namelijk behoorlijk goed als je mensen om je heen hebt om je te motiveren. Het maakt het leuker maar het is ook de schop onder je kont die je nodig hebt om daadwerkelijk te gaan bewegen. Vaak hebben sportscholen verschillende groepslessen die je kunt volgen maar je kan natuurlijk ook je vriendinnen bij elkaar trommelen en wekelijks vaste dagen met z’n alleen een uurtje (of twee) te sporten.

3. High Intensity Interval Training (HIIT)

Oftewel: zweten, hoge hartslagen en heel veel vetbranding. De training kan volledig afgestemd worden op jou niveau omdat een HIIT training dus in alle vormen en maten gedaan kan worden. Met deze vorm van training kan je ook volledig je eigen inbreng geven waardoor het echt jouw persoonlijke training wordt en jij er voor kan zorgen dat je werkt met bepaalde doelen voor jezelf.

4. Fitness programma’s voor ouderen

Ook zien we dat de wat ouderen generatie intensief bezig is met beweging om gezond en fit te blijven. Mensen leven tegenwoordig langer én werken langer en dus is het van belang om gezond bezig te zijn en daar hoort beweging bij.

5. Trainen met je eigen lichaamsgewicht

Met je eigen lichaam krachtiger worden; goedkoper sporten dan dit ga je het niet vinden op hardlopen na. Hiervoor heb je geen sportschool nodig, heb je voldoende privacy en je kunt het inplannen wanneer je maar wilt en hoeft geen rekening te houden met bepaalde tijden voor sportlessen en openingsuren van een gym. Qua workouts moet je hierbij denken aan push-ups, sit-ups, dips, planking, squats en lunges.

Afijn, zin om te trainen of toch allergisch voor sporten?