Heb jij ook altijd al een killerbody gewild, een lichaam waarin jij je zelfverzekerd voelt? Hoe graag je dit ook wilt, is het altijd net een stapje te veel om ook daadwerkelijk die sportschool op te zoeken. Je probeert wel eens wat oefeningen thuis, maar dit is ook niet echt iets wat je motiveert. Je wilt een mooi lichaam, maar de motivatie om dan ook daadwerkelijk te sporten is ver te zoeken. Wij hebben de oplossing gevonden: ga samen sporten met een vriendin.

sporten met vriendinnen is beter femfem

Meer gezelschap, meer motivatie

Uit onderzoek van Virgin Active blijkt dat sporten samen met een van je vrienden beter voor je is. Voor dit onderzoek is er gekeken naar de workout routine van duizend vrouwen. De helft daarvan sportte alleen en de andere samen met een vriendin. De vrouwen die samen met een sportmaatje in de sportschool te vinden waren, bleken het beter te doen. Zij verbranden meer calorieën, trainen langer en zijn ook vaker in de sportschool te vinden in tegenstelling tot vrouwen die alleen sporten. Ook bleek uit het onderzoek van Virgin Active dat 64% dat de vrouwen die samen sporten beter hun best doen en 31% van de vrouwen geeft aan dat ze door het sporten met een vrienden een beter motivatie hebben om op gezond gewicht te blijven.

Zoek jouw sportmaatje

Waarschijnlijk herken jij dit ook wel, wanneer je thuis komt van een drukke dag wil je niets liever dan eten en liggen. Wanneer je dan eenmaal hebt gegeten en op de bank ligt heb je vrij weinig zin om naar de sportschool te gaan in je eentje. ‘Ach, ik ga morgen wel’ zeg je tegen jezelf en de dag daarna herhaalt dit zich weer. Maar wanneer jij jouw sportmaatje hebt gevonden, heb je eerder het gevoel dat je wel moet gaan sporten. Je vind het lullig om haar af te zeggen en als je echt niet wilt motiveert zij jou vaak om wel te gaan. Heb jij nog geen vriendin om mee naar de sportschool te gaan? App al je vriendinnen en laat ze dit onderzoek even zien.

sporten op de bank fem fem

Lees ook:

Is je motivatie zoek? Zo krijg je weer zin in de sportschool