Het hebben van hobby’s is natuurlijk heel goed. Zo blijf je een beetje bezig en voorkom je dat je alleen maar op de bank blijft liggen. Het is nóg beter om op zoek te gaan naar een hobby waar je ook nog een beetje sportief voor moet zijn. Zo blijf je namelijk sporten en voorkom je dat je niet genoeg beweegt. Dit zijn sportieve hobby’s die ook nog eens leuk zijn!

Sportieve hobby’s die héél leuk zijn

Het is goed om af en toe van de bank af te komen om in beweging te blijven. En als je dat dan toch doet, kun je maar beter iets doen wat je ook nog eens leuk vindt. Ben jij op zoek naar een leuke hobby? Misschien zijn een van de volgende sportieve hobby’s iets voor jou.

1. Suppen

Voornamelijk een leuke activiteit als het zonnetje erbij schijnt én wanneer je dit samen kunt doen met je besties. En reken maar dat het vermoeiender is dan je in eerste instantie zou denken. Vooral wanneer het waait en wanneer je er steeds afvalt.

sportieve hobby's
Bron: Pinterest

2. Just Dance

Weet je nog dat je vroeger met je vriendinnen eindeloos kon Just Dancen? Dat kan nog steeds! Toch zul je nu al snel doorhebben dat het vermoeiender is dan je eigenlijk had verwacht.

3. Surfen

Surfen is een enorm goede work-out voor je lichaam. En neem dan natuurlijk je eerste lesjes wel in een tropisch gebiedje!

4. Duiken

Je zult even wat moeite moeten doen om dit te kunnen en mogen doen, maar wanneer het eenmaal mag, ben je jezelf mega dankbaar. Je ziet de meest prachtige dingen en dat terwijl je ook nog eens beweegt.

sportieve hobby's
Bron: Pinterest

5. Wandelen

Wandelend kun je enorm veel ontdekken. Je hoeft echt niet per se 40 kilometer te wandelen, maar een korte wandeling van een halfuurtje tot een uurtje is ook al prima. Zo beweeg je, haal je een frisse neus en kun je je hoofd nog even leegmaken. Ga voor een stadswandeling om de bruisende stad te ervaren of kies juist voor een wandeling in de natuur en spot wilde dieren.

6. Skiën

Dit is natuurlijk de perfecte hobby voor de wat sportievere vrouw! En reken maar dat je hier ook wat calorieën mee verbrandt.

7. Kanoën

Kanoën is natuurlijk een ideale hobby. Terwijl je jezelf een beetje vooruit peddelt kijk je je ogen uit. Kies een mooie locatie en ga ervoor.

sportieve hobby's
Bron: Pinterest

Lees ook: Bye bye verveling: met deze 10 hobby’s vermaak jij je prima thuis