Het is weer zover: de tijd dat we weer vaker thuiszitten. Door de coronacrisis kunnen we natuurlijk niet meer zo makkelijk overal naartoe gaan, maar ook het weer wordt slechter en dat betekent dat we liever thuiszitten. Maar wat kunnen we dan wél doen? De verveling slaat met al die tijd thuis wel heel snel toe en alleen maar Netflixen op de bank is natuurlijk ook niet altijd even leuk. Geen zorgen – probeer deze nieuwe dingen en je verveelt je zeker niet meer. Je kunt nooit genoeg hobby’s hebben, toch?

Hobby's thuis FEM FEM

 

1. Doe een home makeover

Je huis kan er maar beter leuk uitzien, toch? Ga aan de slag met de dingen die je altijd al anders had gewild in je huis en maak een nieuwe indeling met je meubels. Hang een paar schilderijtjes op, verf je muren en ruim de ongezellige rommel op. Je huis heeft meteen een heel andere look!

2. Leer een nieuw instrument spelen

Het is nooit te laat om een muziekinstrument te leren bespelen. Leer het jezelf aan en neem de tijd ervoor. Niets leuker dan na verloop van tijd te zien dat je al een hele hoop liedjes kan spelen, toch? Grijp je kans!

3. Oefen met fotograferen

Mooie plaatjes schieten kan altijd en overal! Heb je een goede camera? Oefen dan met de instellingen en schiet mooie plaatjes van je hond of simpelweg je fruitmand. Ook simpele dingen kunnen een heel mooi resultaat opleveren. Heb je geen camera? Oefen dan met je telefoon met mooie standpunten en objecten. Misschien maak je wel een mooi zelfportret met je telefoon.

4. Ga koken

Wat is er fijner dan iets onwijs lekkers voor jezelf (en je lief of vrienden) te maken? Doe eens een keer wat langer over het maken van je avondeten en kook iets extreem lekkers. Of bak een superlekkere taart. Niks leukers om het resultaat te proeven als het af is.

5. Word je eigen make up artist

Over make-up valt nog zoveel te leren. Hoe blend jij je oogschaduw mooi uit en hoe doe jij je eyeliner mooi op? Alles is mogelijk en op YouTube vind je heel fijne tutorials.

6. Maak een inspirerend moodboard

Niks leukers dan creatief bezig zijn en leuke foto’s en plaatjes uit te knippen en daar een waar kunstwerk van te maken. Pak er leuke tijdschriften bij en knip en plak erop los. Leuke bijkomstigheid: je hebt meteen iets leuks om op te hangen.

7. Leer een andere taal

Niks is handiger dan het kennen van andere talen, toch? Leer de taal van je lievelingsland, zodat je al helemaal in de vakantiestemming komt. Of spijker je Frans toch nog een beetje bij, zodat jij nooit meer met je mond vol tanden staat bij je favo Franse bakkertje. Win-win!

8. Doe een home workout

Sporten?! Ja precies, daar hebben we het over. Er zijn op Youtube genoeg leuke workouts te vinden die amper voelen als een workout, maar wél effectief zijn. Ga dansen of train je buikspieren. Je hebt nu toch alle tijd!

9. Maak eindelijk dat fotoboek

Nu je meer tijd hebt kun je eindelijk die stapel ongeordende vakantiefoto’s uitzoeken. Stel ze samen in een mooi vakantieboek en jouw herinneringen zijn gekoesterd in een album dat je nog heel lang bewaart.

10. Schrijf een verhaal

Oefen met je writing skills en schrijf een leuk verhaal. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang je het maar naar je zin hebt. Schrijf bijvoorbeeld een grappig verhaal over je eerste liefde of maak een verhaal over je grootste droom. Het kan allemaal!

Maak ook meteen een lekker drankje voor jezelf. Deze soorten chocolademelk kun je allemaal thuis maken.