Je hebt twee type mensen: mensen die het hele jaar ijskoffie drinken en mensen die dit alleen in de zomer doen. Mocht je bij de laatste groep horen dan is voor jou het ijskoffie-seizoen eindelijk weer begonnen. De Amerikaanse koffieketen Starbucks introduceert namelijk twee gloednieuwe ijskoffiesmaken.

starbucks nieuwe ijskoffie
Bron: delish.com

Starbucks komt met twee nieuwe ijskoffiesmaken

Starbucks is stiekem toch wel één van onze favorieten plekken om een koffietje te scoren. Zelfs degene die niet van koffie houden kunnen bij de Starbs hun lol op. Ze hebben letterlijk alle drankjes die jouw hartje begeert op hun menu staan: van frappuccino’s tot refreshers. Nu komt de Starbies met twee nieuwe iced koffiesmaken die we zéker een keertje moeten proberen. Dit zijn ze:

Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso

Voor dit drankje moet je wel van de smaak van koffie houden. Natuurlijk is ‘ie wel zoet (hallo bruine suikersiroop) maar de espresso zal zeker je koffie cravings stillen. Deze ijskoffie wordt gemaakt met de Blonde Espresso Roast van Starbucks en wordt vervolgens geschud met bruine suikersiroop en overgoten met havermelk. De Amerikanan zijn al dol op dit drankje, maar wij denken dat Nederland ook binnen no time om is.

Iced White Mocha Oat Shaken Espresso

Dit is eigenlijk de witte chocolade-variant van het vorige drankje. In plaats van de bruine suikersiroop wordt er witte mokka saus gebruikt. Deze ijskoffie is dan ook ideaal voor een dag dat je jezelf nét wat extra wil verwennen. Heel gezond zijn deze drankjes natuurlijk niet, maar soms is het beste wat je voor jezelf kunt doen even een genietmomentje inplannen. Niks is lekkerder dan een ijskoffie-pauze op een warme lentedag.

Lees ook: Starbucks opent zijn eerste drive-through in Nederland