Een heerlijke Pumpkin Spice Latte, Caramel Frappuccino of Hazelnut Macchiato, zonder daarvoor van je luie reet af te komen. Ja je hoort het goed: Starbucks opent zijn eerste drive through in Nederland! Goed nieuws voor alle Starbucks lovers onder ons.

Eerste drive through

De Drive-through bevindt zich op het bedrijventerrein in Bleiswijk, samen met onder andere de al populaire KFC, Burger King en Subway. De opening was op de eerste dag meteen al een enorm succes. Volgens Van Santen kwam Zeventig procent van de omzet uit de drive through, wat opvallend veel is.

Proefdraai

Starbucks was al een tijdje bezig met het concept. Ze hebben zelfs een proefdraai gehouden op het bedrijventerrein van Prisma. Het was de bedoeling dat de medewerkers rustig konden inwerken. Echter was het zonder enige vorm van promotie al zo’n succes. Er reden namelijk dagelijks ongeveer 200 auto’s langs de keten voor een heerlijke koffie.

Maar waarom is het nu zo’n succes?

Sinds corona zijn de drive-througs in populariteit enorm gestegen. Mensen vonden het overbodig, om langs de weg te stoppen. Dat kost toch alleen maar extra tijd en geld? Nu zien we er de voordelen van in. De gemakken die er bij komen kijken zorgen ervoor dat het zo’n succes is. Je hoeft niet de kou door voor een bakje koffie. Daarnaast voelt het veilig voor veel mensen. Sinds corona komen we minder graag bij elkaar in de buurt. Vanuit je auto is dat toch een stuk safer. Een nadeel; we moeten oppassen dat we niet te vaak gaan 😉

Lees ook: Zo bestel je Harry Potter’s boterbier bij de starbucks