Heb jij er in de winter ook regelmatig last van dat je statisch haar hebt, het dus alle kanten op staat én dat je bij iedere aanraking iemand een schokje geeft? Naast dat het dus niet veel goeds doet voor je look, is zo’n schok ook geen pretje.

Statisch haar
Photo by Priscilla Du Preez

Niemand heeft graag een statische coupe. Het werkt tijdelijk om je haar nat te maken, maar al snel zul je merken dat je haar gewoon weer alle kanten op gaat staan. Hier zijn 6 die je kunt doen om statisch haar tegen te gaan.

1. Kies de juiste shampoo

Wanneer jij last hebt van droog haar, wordt het dus ook een stuk sneller statisch (logisch). Let er op dat je een shampoo of conditioner gebruikt die je haar voedt en dus niet uitdroogt, gebruik bij voorkeur ook een keer per week een hydraterend masker voor je haar. Ook kun je beter geen stylingproducten zoals een föhn of stijltang gebruiken.

2. Let erop wat voor haarborstel je gebruikt

Ook het gebruiken van een verkeerde haarborstel heeft invloed op je haar. Kies voor een borstel van hout met varkenshaar en nylon. Haarborstels van ijzer of plastic beschadigen je haar en zorgen ervoor dat het sneller droog zal worden.

3. Kies de juiste kleding

Je hebt net je haar gedaan, het zit perfect en dan moet je nog je wollen warme muts op. Het opdoen is het probleem niet, maar je kunt ze nooit af doen zonder je haar te verpesten. Wil je dan toch graag je wollen muts op? Spuit er dan vooraf een beetje haarlak in. Wanneer je al last hebt van droog haar kun je beter kiezen voor minder synthetische stoffen.

4. Crème

Soms gebeurt het je dat je haar midden op de dag droog en statisch wordt, heb je handcrème bij de hand? Verdeel dan een klein beetje handcrème over je handen, laat het een beetje intrekken en verdeel het lichtelijk door je haar. Let op! Gebruik niet teveel crème anders lijkt je haar weer vet.

5. De droogtrommeldoekjes

De doekjes die we bij onze was stoppen zorgen voor een heerlijke geur, nog belangrijker is dat ze ervoor zorgen dat de was niet statisch uit de droger komt. Wrijf een droogtrommeldoekje van de wortel van je haar naar beneden en je ziet direct resultaat!

6. Wacht met het wassen van je haar

Hoe vervelend we het hebben van vet haar ook vinden, een ding is zeker, het wordt vrijwel niet statisch. Stel het wassen van je haar een dagje uit en zet de volgende dag bijvoorbeeld een leuk petje op als je je niet zo comfortabel voelt!

Lees ook: Deze 6 dingen zijn funest voor je haar