Een blessing wat studenten kunnen aanschaffen: een studenten OV-chipkaart. Helaas kun je daarmee alleen in Nederland gratis reizen…of toch niet?

Bron: Pinterest

Antwerpen

Al lang een stedentrip naar Antwerpen op de planning staan? Op TikTok hebben wij ontdekt dat je met je studenten OV gratis naar Antwerpen kunt reizen. Leuk om op de planning te zetten voor de kerstperiode? Shoppen, glühwein proeven en ultiem genieten van de kerstsfeer. Gegarandeerd een leuke tijd!

Route

Om gratis naar Antwerpen te reizen moet je eerst naar Station Breda, want vanaf daar gaat er een bus naar Antwerpen. Binnen een kwartier ben je over de grens. Nog een uurtje in de bus en je bent in Antwerpen! Zo makkelijk is dat!

@elisekuppens.mp4

Gratis naar Antwerpen met studenten OV!!🤩#fyp #Antwerp #studentenov #travel

♬ The Nights – Avicii

Andere tripjes

Ben je al eens in Antwerpen geweest en wil je ergens anders heen? Helaas kun je er niet met je gratis OV naartoe reizen, maar het is wel spotgoedkoop! Voor minder dan €50 euro kun je met de trein naar Kopenhagen. Dit is niet alleen het perfecte adres om de hele dag te shoppen, je kunt hier ook nog eens de stad verkennen vanaf de fiets. Kopenhagen heeft enorm veel fietspaden, waardoor je de higlights vanaf de stad gemakkelijk kunt bekijken – zonder te veel stappen te zetten. Ook is Kopenhagen een magische bestemming rondom de kerstdagen. Want jawel, ook de Denen zijn enorme kerstliefhebbers.

Wil je iets dichterbij kerst vieren? Pak dan de trein naar Düsseldorf om door de Duitse magische straten te ijsberen en de o zo beroemde kerstmarkt te bezoeken. Voor maar €19 reis je al vanaf Amsterdam naar Düsseldorf. Je hoeft voor dit reisje niet veel geduld voor te hebben, want in slechts 2,5 uur beland je in hartje Düsseldorf. Lees een spannend boek, bekijk je favo serie of klets met je travel buddy en de tijd vliegt voorbij. Wij gaan meteen een citytripje boeken.