De hoofdstad van het altijd gezellige Brabant, de stad van de caloriebom maar de oh zo lekkere Bossche Bollen. We hebben het natuurlijk over ’s Hertogenbosch, beter bekend als Den Bosch. Met haar vele terrasjes, gezelligheid en leuke winkeltjes is dit de perfecte plek voor een 24 uurs stedentrip in eigen land.

Overnachten in The Little Duke Hotel

The Little Duke is gelegen in het centrum van Den Bosch, vlakbij het station. Ideaal dus voor als je een dagje met de trein naar Den Bosch gaat. In een prachtig monumentaal pand is dit jonge en creatieve hotelconcept gevestigd. Er is een mogelijkheid om te kiezen tussen 16 verschillende kamers. Vind je een klein, knus kamertje prima, heb je toch liever een wat grotere kamer of wil je graag een bijzondere kamer in het torentje van het hotel? Het hotel is geschikt voor iedereen en kent aangename prijzen. Maar wanneer je vriend betaalt, gaan we natuurlijk naar haar grote broer..

little-duke-denbosch-stedentrip-femfem

Wanneer je vriend betaalt: The Duke Boutique Hotel

Midden in het centrum van Den Bosch, 4 sterren, 5 sterren service, heerlijke bedden en een fantastisch interieur. Het hotel wordt gerund door locals, met een passie voor de stad. Deze passie willen ze graag met je delen, waardoor je de leukste bezienswaardigheden niet zult missen. Prachtige suites waarvan je zou willen dat de inrichting van je eigen woning er net zo uit zou zien. The Duke Boutique Hotel heeft alles om jou tijdens je mini-stedentrip volledig in de watten te leggen.

duke-boutique-stedentrip-denbosch-femfem

Ontbijt bij ROBBIES

Smaak en beleving staan centraal bij ROBBIES. Je kunt hier terecht voor heerlijke gebakjes, ontbijt en lunch. En naast eten is er ook genoeg te zien. Zo hebben ze de mooiste tassen van Laauw, een brede collectie aan Europese modemerken en allerlei producten die we dagelijks nodig hebben. Nadat je je ontbijt achter de kiezen hebt, kun je dus gelijk even rondsnuffelen.

Winkelen bij Liefste Fashion

Een super leuk boetiekje in hartje Den Bosch. De vriendinnen Lieke en Stephanie hebben in 2012 hun krachten gebundeld en zijn Liefste Fashion gestart. Daar komt de naam dan ook vandaan! LIEke en STEphanie. De F staat voor Fashion en Friendship. Alleen al om deze leuke naam zou je een bezoekje aan deze boetiek brengen. Naast deze leuke naam, hebben de meiden ook hele leuke kleding. Hier slaag je wel!

Een kleine pauze voor een koffie met gebak bij Crème coffee and pastry

Een super gezellige bar, voor jong en oud, met de lekkerste taartjes en koffie. Bij Crème coffee and pastry kun je hiernaast ook terecht voor een ontbijt, lunch en heb je van donderdag tot en met zondag de kans om te genieten van het shared dining concept.

Foto via cremecoffeeandpastry
Foto via cremecoffeeandpastry

Dineren bij Eetbar DIT

Eetbar DIT, een plek waar je jezelf kunt zijn, omringd wordt door kleuren en leuke mensen. Bij DIT kun je terecht voor een ontbijtje, lunch, diner, borrelhapjes en een heerlijk wijntje. Bestel verschillende hapjes om te delen of houd het lekker voor jezelf. De kaart barst van de lekkere gerechten. En een toetje kan hier niet overgeslagen worden.

eetbar-dit-denbosch-stedentrip-femfem

Nog even verder winkelen bij Daily Poetry

Wonen, kleding, accessoires en meer. Voor alles kun je in dit leuke winkeltje terecht. Daily Poetry is ontzettend mooi ingericht en je raakt niet uitgekeken op de leuke spullen die ze hebben. Moet je even een belangrijke werkmail beantwoorden? Loop dan door naar achteren, waar je uitkomt in een binnentuintje met een self service café. Naast Den Bosch is deze winkel ook nog gevestigd in Eindhoven.

Natuurlijk kun je niet naar huis zonder een Bossche bol van Jan de Groot

En waar haal je die anders dan bij de banketbakkerij van Jan de Groot? De enige echte Bossche Bol vind je natuurlijk in Den Bosch en zonder deze heerlijke chocoladebol gevuld met slagroom mag je de stad niet verlaten. Je hoeft de Bossche Bol niet staand op te eten, wat in de lunchroom van de banketbakkerij kun je rustig genieten van je lekkernij. Wedden dat je er nu al zin in hebt?

jandegroot-denbosch-stedentrip-femfem

Heb je de vorige 24 uur gemist? Wij stippelden de perfecte 24 uur in Utrecht voor je uit.