Een bezoekje aan Maastricht is alsof je even op vakantie bent. De stad heeft een hele relaxte vibe, de mensen zijn super vriendelijk en er is altijd wel iets leuks te doen. Maastricht is de perfecte stad voor een citytrip in eigen land. Pak je koffer en vertrek dit weekend nog richting de prachtige stad aan de Maas. Wij hebben de perfecte 24 uur voor je gepland.

Hotel: Townhouse Maastricht

Dit design hotel heeft een fijn huiselijke sfeertje. Bij aankomst kom je binnen in de woonkamer van het hotel en krijg je een kop soep aangeboden. Je kunt lekker bij de openhaard gaan zitten en een boekje van de muur halen. De kamers zijn strak maar gezellig en de bedden slapen goddelijk. Het zit ook nog eens in de leukste wijk van Maastricht en vlakbij het station. Dit is jouw home away from home.

Townhouse-Maastricht-hotel-FEMFEM

Foto via Townhouse Maastricht

Lunch in Café Zondag

Café Zondag is een hele relaxte bar vlakbij het station. Je kunt er heerlijke broodjes krijgen of een gezellige borrel drinken met wat tapas hapjes erbij. Bij Café Zondag lijkt het elke dag wel zondag.

Winkelen bij Nina’s Boutique

Nina’s Boutique verkoopt prachtige kleding van vooral Nederlandse en Scandinavische merken. Fashionable, chic en comfortabel. Zeker een bezoekje waard. De Rechtstraat, waar de boetiek zich bevindt, zit sowieso vol met fijne winkeltjes en verborgen pareltjes.

Diner bij Witloof

Het Belgische restaurant serveert eerlijke en biologische maaltijden volgens oud familierecept. Ze hebben de gerechten een eigentijds tintje gegeven. Het interieur is een waar Walhalla voor designliefhebbers. Lekker tafelen met Bourgondische gezelligheid.

Witloof-Maastricht-restaurant-FEMFEM

Foto via Witloof

Nog een laatste drankje bij Beez

Als cocktail liefhebber zit je goed bij Beez. Ze staan bekend als de beste cocktail bar van Maastricht. Er staan een heleboel spannende smaken op de kaart, maar je kunt natuurlijk ook voor jouw signature drink gaan. Ze hebben een gezellig terras, dus je kunt ’s zomers ook buiten zitten.

Ontbijten bij de Brandweerkantine

Dit is een heerlijke plek om de dag te beginnen. Vanaf 10:00 uur kun je hier rustig een krantje lezen terwijl je aan je cappuccino nipt. Deze voormalige brandweer kazerne is omgetoverd tot een ruim restaurant met heel veel zithoekjes en zelfs een ruil-bibliotheek.

Bezoek een tentoonstelling bij Marres

Dit Huis voor Hedendaagse Cultuur verkent beeldende kunst in de breedste zin van het woord. Tentoonstellingen, lezingen, performances en nog veel meer kun je verwachten. Je kunt naast het huis ook de prachtige stadstuin verkennen.

marres-kunst-huis-FEMFEM

Foto via Marres

Niet missen: de mooiste boekenwinkel van Nederland

Boekhandel Dominicanen is door The Guardian uitgeroepen tot “mooiste boekhandel ter wereld” en is een bezoekje zeker waard. Je vergeet zo de tijd terwijl je door de eindeloze boekenkasten in de 700 jaar oude kerk dwaalt. Vanaf de vliering heb je een mooi overzicht over de hele winkel. Je kunt er nog een kopje koffie drinken en een taartje eten ook. Een goede afsluiting van je bezoek aan Maastricht.

boekhandel-dominicanen-Maastricht-FEMFEM

Foto via Aangenaamklassiek

Toch liever naar een andere stad? Dit zijn de 5 beste barretjes in Haarlem