De Zeeuwse lucht is precies wat je nodig hebt om er even helemaal tussenuit te gaan. Middelburg is een prachtige historische stad die bruist van het leven. De Zeeuwen houden wel van lekker eten en gezelligheid. Je kunt heerlijk ronddwalen door de eeuwenoude straatjes langs kleine boetiek winkeltjes en schattige lunchrooms. Doe het net als de locals lekker rustig aan en laat je verrassen door Middelburg.

Slapen: Nr. 19 Bed & Bubbels

Deze Bed & Breakfast zit in een prachtig historisch pand aan het gezellige Damplein. Er staat een fles bubbels voor je klaar en ’s ochtends word je verwend met een heerlijk ontbijt. Als je thuiskomt in je eigen appartement na een lange verkenningsdag kun je heerlijk op de bank neerploffen met een van de tijdschriften uit het assortiment. Een perfecte plek als basis van je Middelburg avontuur.

Bed-Bubbels-19-FEMFEM

Foto via Booking

Bezoek de Abdij van Middelburg

Na je uitgebreide ontbijt is het tijd voor een beetje cultuur. De Abdij van Middelburg is een van de mooiste historische plekken van de stad. Het pand is in de 12de eeuw gebouwd en heeft een mooie tuin, prachtige glas-in-lood ramen en gangen die uit een Harry Potter film lijken te komen. Het Zeeuwse museum zit ook in het gebouw en er is een terras waar je een drankje kunt drinken.

abdij-middelburg-FEMFEM

Foto via Bad Koerier

Winkelen bij Lievelings

Lievelings is een gezellige cadeauwinkel waar je allerlei leuke design spulletjes, unieke cadeautjes en mooie decoraties voor in je huis kunt kopen. Alles wat in de winkel staat is een favoriet van de eigenaresses Judith en Emma en jij vind er vast ook je nieuwe lievelings.

Lunchen bij Vriendschap

Dit fijne café restaurant heeft heel veel heerlijks op het menu staan. Ze werken met biologische groenten uit de streek en gebruiken vooral producten van het seizoen. De inrichting voelt een beetje als een bruine kroeg met een modern tintje. Ze hebben ook een fantastisch terras waar je heerlijk van de zonnetje kunt genieten.

Winkelen bij Moois en Meer

Deze winkel heeft echte ambachtsproducten zoals geweven tapijten, hammam doeken en lekker geurende zeepjes. Een heerlijke winkel om rond te snuffelen. De winkel zit op de Sint Jansstraat wat een van de leukste straten van Middelburg is.

Dineren bij De Herberg

Bar De Herberg is een fijne plek met een huiselijke sfeer. Je kunt er lekker eten en er is af en toe live muziek. Het terras is lekker druk met borrelaars dus na het diner kun je zeker nog even blijven hangen voor een drankje. Ze gaan pas dicht totdat het feest is afgelopen.

Yoga en lunchen bij Inmiddels

Inmiddels is een plek waar je de hele ochtend wel kunt spenderen. Je kunt er voor cadeautjes winkelen, koffie drinken op de comfortabele bank, naar de kapper gaan en je kunt er zelfs een yoga les volgen. De yogalessen zijn heel goed te volgen voor beginners, dus loop gerust binnen. Daarna lekker lunchen of een kopje thee met een taartje erbij. Je bent immers op vakantie.

Via Littlespoon

Bezoek een tentoonstelling in de Vleeshal

De vleeshal is het voormalig stadhuis van Middelburg. Het gebouw heeft een Gotische architectuur en is al prachtig om gewoon van binnen te bekijken. Binnen kun je tentoonstellingen van moderne kunst bezichtigen, wat een mooi contrast is met het historische gebouw.

111-vleeshal-middelburg-FEMFEM

Foto via de Vleeshal

Eet een taartje bij De Juf

Je kunt natuurlijk niet met een lege maag aan de reis terug naar huis beginnen. Ga nog even langs De Juf voor een heerlijk taartje en een kop thee. De Juf bakt alle taarten zelf in de winkel. Het ruikt er dan ook heerlijk. Je kunt ook voor een High Tea gaan als je een lange rit voor de boeg hebt.

Liever naar het gezellige Limburg? Check dan de vorige stedentrip in eigen land: 24 uur in Maastricht.