Niets is leuker dan een nieuwe stad ontdekken met je vriendinnen of met je lover. Willen jullie binnenkort een stedentripje met de trein doen, maar weten jullie nog niet waar naartoe? Dan zijn deze bestemmingen je opties!

Stedentripje met de trein

Een stedentripje met de trein doen is misschien wel de meest milieuvriendelijke manier. Daarnaast is het onwijs makkelijk: je stapt in een trein, blijft een aantal uur zitten en je bent al op je bestemming. Veel makkelijker dan vliegen! Wil jij ook een stedentripje met de trein gaan doen? Dan zijn dit je opties!

Basel

Deze prachtige Zwitserse stad ligt net op de grens over Frankrijk, waar onwijs veel te doen is. De rechtstreekse ICE Intercity brengt je binnen tien uur naar de stad. Daarnaast kost een enkele reis maar €38,-. Lekker budgetproof!

Milaan

Misschien wel één van de mooiste steden van Europa: Milaan. De prachtige stad in Italië is onwijs makkelijk te bereiken met de trein! Om in Milaan te komen, moet je via Basel reizen. Vanaf Basel ben je nog maar vier uur onderweg. Ook is het wel nét iets duurder, maar het is het 100% waard.

Wenen

Ook Wenen is natuurlijk een prachtige stad. Aan winkels, bezienswaardigheden en cultuur is dan ook zeker geen tekort. Sta jij ook te popelen om een bezoekje aan de Oostenrijkse hoofdstad te brengen? Dat kan al vanaf €30,-! Daarnaast is er een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam, waardoor je niet hoeft over te stappen. Ideaal.

Berlijn

Niet alleen de Oostenrijkse hoofdstad, maar ook die van Duitsland is prachtig. En ook naar Berlijn gaat gewoon een rechtstreekse trein, met als eerste Nederlandse stop Amsterdam en laatste Hengelo. De reis duurt in totaal ongeveer zes uur en kan je al boeken vanaf €38,-. Wij zeggen doen!

Innsbruck

Op zoek naar een historische stad met megaveel geschiedenis? Dan zit je in het Oostenrijkse Innsbruck sowieso goed. Je doet er wel eventjes over: de reis duurt iets meer dan veertien uur. Wel kan je de nachttrein pakken, zodat je gewoon lekker kan slapen. Zo kun je voor dertig euro een zitplaats krijgen en voor een paar tientjes extra zelfs een ligplek.