Een weekje naar Berlijn met je besties is een stedentrip die sowieso op je bucketlist moet staan. En nu kunnen jullie dit heel makkelijk realiseren: het is namelijk onwijs goedkoop! Voor een prijs vanaf slechts €38,- kun je met de trein naar Berlijn. Hoe vet!

berlijn stedentrip
Bron: Pinterest

Trein naar Berlijn

Staat een dagje Berlijn al een tijdje op je bucketlist? Dan moet je nu gaan boeken. Het kost maar €38,- en de trein brengt je rechtstreeks van Amsterdam naar Berlijn! Binnen Nederland stopt de trein nog op een aantal verschillende stations. Namelijk bij Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. De reis van Amsterdam naar Berlijn duurt 6 uur en 25 minuten en bij deze Intercity hoef je niet over te stappen!

Absolute musts in Berlijn

Berlijn is absoluut een van de mooiste steden in Europa. Er zijn veel bezienswaardigheden en er is lekker veel cultuur om te snuiven. Bezoek bijvoorbeeld één van de leuke strandbarretjes langs de Spree of bezoek op zondag een leuke vlooienmarkt en ga achteraf lekker brunchen. Ook moet je absoluut eens winkelcentrum Neukölln Arcaden bezoeken. Neem hier de lift naar de vijfde verdieping en ga lekker lunchen bij het dakterras van Klunkerkranich. Hier heb je een geweldig uitzicht over de prachtige stad! En natuurlijk kun je ook lekker gaan shoppen; winkels zijn er genoeg in Berlijn.

Lees ook
Stedentrip naar Antwerpen? Dat kan gratis met je studenten OV-chipkaart

De kleine letters

Het klinkt natuurlijk als een deal die je niet wil missen, maar er zitten wel een paar voorwaarden aan. Zo kost met de trein naar Berlijn niet iedere dag €38,- en kan de prijs oplopen tot wel €131,-. Dit is natuurlijk wel in het ergste geval, het zal niet vaak zó duur zijn. Boek je kaartje zo ver van tevoren mogelijk om er zeker van te zijn dat je maar €38 hoeft te betalen!