Wil jij jouw moeder graag verrassen met een leuk midweekje of weekendje weg – go for it. Moeders verdienen het om zo nu en dan vertroeteld te worden door hun kinderen. Afijn, als je maar een aantal dagen weg gaat en met name als het maar een weekendje is heeft het natuurlijk geen zin om heel ver weg te gaan dus hebben we de leukste plekken voor jullie verzameld die niet al te ver zijn van Nederland.

moeder dochter weekend

Lissabon

Het is ongeveer zo’n 2,5 uur vliegen naar de Portugese hoofdstad en zeker de moeite waard om met je moeder heen te gaan. Ga samen met haar naar Castelo de São Jorge waar je het mooiste uitzicht hebt van heel Lissabon, neem een ritje op de bekende gele tram en bewonder de beschilderde tegeltjes (genaamd azulejo) die je overal tegenkomt. Het fijne aan Lissabon is ook dat het betaalbaar is. Vooral voor eten ben je hier niet veel kwijt en is de kwaliteit ontzettend goed.

Lissabon FEM FEM Lissabon 4 FEM FEM Lissabon 2 FEM FEM

Kopenhagen

De Deense hoofdstad blijft favoriet bij ons op de redactie. Iets prijziger dan Lissabon maar een heerlijke plek om met je moeder te shoppen, eten en de toerist uit te hangen. Bekijk hier een aantal eettips van onze vorige reis naar København én in dit hotel in Kopenhagen waan je je in Bali. #doublewin

Copenhagen 1 FEM FEM Copenhagen 2 FEM FEM Copenhagen 3 FEM FEM

Nice

Ja, Parijs blijft magisch en zeker ook leuk om met je mams heen te gaan maar heb je zin om een keer een andere Franse stad te bezoeken, vergeet vooral Nice niet. Gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee waardoor je vrijwel altijd wel verzekerd bent van lekker weer. Mocht je er wat langer vertoeven dan is het zeker ook de moeite waard om een dagtrip naar Cannes of Monaco in te plannen samen. Ideaal: met de vliegtuig ben je er al binnen anderhalf uur.

Nice 1 FEM FEM Nice 2 FEM FEM Nice 3 FEM FEM

Antwerpen

Je hoeft heus niet in het vliegtuig te stappen om naar een leuke bestemming heen te gaan met je moeder. Hebben jullie vooral zin om samen lekker te gaan shoppen, dan hoef je alleen maar de grens over. In Antwerpen vindt je de ideale combinatie van goed shoppen in de mooiste winkels én lekker eten – iets waar de Belgen zeker verstand van hebben. Toevallig op een zaterdag in Antwerpen te vinden? Trakteer dan vooral jouw moeder op oesters of garnalenkroketten met een glas prosecco bij de Theaterplein.

Antwerpen 1 FEM FEM Antwerpen 3 FEM FEM Antwerpen 2 FEM FEM

Waddeneilanden

Laten we Nederland vooral ook niet vergeten. Wij hebben zo veel mooie plekken die vooral ook heel leuk zijn om met je moeder te bezoeken. Neem de Waddeneilanden bijvoorbeeld: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in de Noordzee. Je vindt hier eindeloze stranden, prachtige natuur en pittoreske dorpjes om helemaal tot rust te komen en te genieten van quality time samen.

Waddeneiland 1 FEM FEM Waddeneiland 3 FEM FEM Waddeneiland 2 FEM FEM

Lees ook meer over alle bezienswaardigheden als je een stedentrip naar Boedapest op de planning hebt staan.