We zeggen allemaal dat we een hekel hebben aan toeristen of het bekijken van de meest toeristische plekjes. Maar stiekem doen we niets anders. Wanneer we op citytrip gaan willen wij ook het Colosseum zien, de Eiffeltoren of vanuit de Londen Eye over de stad uitkijken. Het zijn niet voor niets toeristische plekjes: ze zijn namelijk gewoon heel erg mooi. En zo vermaakte ik me ook prima als toerist in Kopenhagen. En al deze plekjes wil ik maar al te graag met jullie delen, zodat ook jullie een heerlijk weekendje de toerist kunnen uithangen, wanneer je een citytrip naar Kopenhagen gepland hebt staan.

kopenhagen-nyhavn-femfem

Shoppen

Tijdens een citytrip hoort er natuurlijk ook een dagje shoppen bij, we blijven nu eenmaal vrouwen. En alhoewel we dan vaak tegen onszelf zeggen niet bij de Zara, H&M of Bershka naar binnen te gaan, zijn dit toch vaak de tasjes die we weer mee naar huis nemen. Maar in Kopenhagen was dit niet het geval. Scandinavië staat toch wel bekend om haar stijlvolle kledingmerken en dit was duidelijk te zien in de winkelstraten. Naast de Zara en de H&M was er genoeg keus om onze shopping area uit te breiden. En de ene etalage overtrof de andere. Zo waren er verschillende warenhuizen te vinden die wij in Nederland niet kennen, zoals Illum, wat prachtig was aangekleed in de kerstsferen. Ook Arket vond ik een bijzondere winkel. De winkel zelf was heel simpel en eentonig, maar alles hing perfect op kleur waardoor het een chique uitstraling kreeg. Natuurlijk vind je in Kopenhagen ook de merken als Moss Copenhagen, Minimum, Won Hundred en Samsoe&Samsoe, waar wij helemaal zijn los gegaan.

illum-kopenhagen-femfem

Eten

Het eten wordt natuurlijk niet vergeten tijdens een citytrip. Als we geen lekker eten hebben gehad, lijkt zo’n tripje niet compleet. Het eten in Denemarken is redelijk aan de hoge kant, maar wanneer je op de goede dag, op de goede plek bent, valt het reuze mee.

Le President Bistro
Om half 9 in de ochtend stonden wij al met ons slaperige koppie in Kopenhagen. Het was te vroeg om in te checken, dus zijn we naar het centrum gelopen. Aangezien we ongeveer midden in de nacht (voor ons gevoel) opstonden, hadden we wel weer honger. Midden in het centrum, op het plein waar je uit de ‘normale’ straat komt en de straat met Prada, Gucci en Hermès inloopt, ligt Le President Bistro. Regelmatig hoorden we dat Kopenhagen een dure stad is, dus we vreesden het ergste hier midden in het centrum, maar wanneer een vrouw honger heeft moet het eten. Dus we gingen toch naar binnen en dit was de beste keuze ooit. Voor ongeveer €11,- hadden we een compleet ontbijt met een klein bakje yoghurt met granola, meloen met ham, brie en het typische Deense Smørrebrød.

WannaB
De eerste avond zijn wij gaan eten bij het tentje WannaB. Dit tentje ligt aan de Kompagnistræde, te midden van een aantal andere gezellige straatjes. Wij waren hier op een vrijdag, wat betekende dat we twee cocktails voor 95 kronen konden bestellen (wat zo’n €13,- is). In het gemiddelde café in Amsterdam betaal je meer. Ook de prijs van het eten vond ik persoonlijk reuze meevallen. We kregen een enorm bord en het was heerlijk!

kopenhagen-hoppes-femfem

Hoppes
Dit tentje passeerden we toevallig toen we op weg waren naar ons hotel. Dankzij het bord trok dat op straat stond, trok het mijn aandacht. Hier stond namelijk dat het restaurant over een hele gezellige, verwarmde binnentuin beschikte. Onze nieuwsgierigheid nam de overhand en we zijn een kijkje gaan nemen. Onder ons dekentje, met een kachel naast ons en tussen de lichtjes hebben we hier van een heerlijke Chai latte genoten.

Uitgaan en de toerist uithangen

Tijdens je citytrip wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad meekrijgen en hier hoort het uitgaansleven en de toerist uithangen ook bij. Dat is tijdens ons weekendje meer dan goed gekomen.

Chateau Motel
Na de nodige cocktails hadden we zin om te dansen. We zaten aan een booming straat en dichtbij het uitgaansleven, want er kwamen al regelmatig opgedofte meiden en goedgeklede mannen voorbijlopen. Het was intussen ook al half 12. We vroegen aan de ober waar we het beste heen konden wat in de buurt was. Hij raadde ons Chateau Motel aan. Een straat verder zagen we al die menigte heen ging. Een rij mensen stond te wachten om binnengelaten te worden. Hier wilden wij ook wel naar binnen. Na betaalt te hebben, onze jas opgehangen te hebben en een drankje te hebben besteld, kon het feest beginnen. Vanuit de binnenplaats waren er verschillende ingangen waar je naar een andere zaal ging. Chateau Motel bestond uit drie verschillende zalen met verschillende muziekstijlen. Letterlijk iedereen was uitbundig aan het dansen. Er was goede muziek, knappe mensen (iedereen in Kopenhagen is goed gekleed) en lekker drinken (helaas wel wat duurder). Maar wij hadden de avond van ons leven.

little-mermaid-kopenhagen-femfem

Little Mermaid
Hét kenmerk van Denemarken. Hier moesten we dus even langs. De tweede dag hadden we een fiets gehuurd en besloten om eerst de kleine zeemeermin te gaan spotten. Na tien minuutjes fietsen kwamen we op de plaats van bestemming. Heel eerlijk gezegd vond ik het niet heel bijzonder. In een soort industriegebied, in de zee, zie je de ‘Little Mermaid’, maar verder is er ook niet veel te zien. Maar hé, je kunt niet zeggen dat je die niet hebt gezien wanneer je naar Kopenhagen bent geweest.

Kopenhagen-nyhavn-churros-femfem

Nyhavn
Gevuld met kerstkraampjes, hing er in de haven een gezellig sfeer. De gekleurde huisjes, lampjes en de geur van verse wafels is sowieso al een reden om hier langs te gaan. Vooraan zit een winkeltje waar je kunt genieten van de allerlekkerste churros en deze zelf kunt samenstellen. Dat moesten we natuurlijk proberen.

Houd je toch liever van de geheime plekjes? In Warschau ontdekten wij de leukste ‘secret spots’.