Een stralende huid is het evenbeeld van gezondheid. Daarom is het zo belangrijk om je gezicht goed te verzorgen, schoon te maken en te hydrateren. Naarmate je ouder wordt wordt je huid droger, dunner en gevoeliger. Terwijl je op je 20ste misschien alleen maar je huid schoon spoelde en een gezichtscrème op deed, moet je op je 30ste je ritueel wat uitbreiden en op je 4oste zijn er weer andere producten die effectief zijn. Hier lees je de beste manieren om je huid te verzorgen op verschillende leeftijden.

gladde-huid-verzorging-FEMFEM

20

Je hebt waarschijnlijk af en toe last van acne. Kies daarom een olie-vrije gel op waterbasis om je gezicht schoon te maken. Bescherm je huid dagelijks tegen uv-stralen, dit is een van de meest voorkomende oorzaken van een vervroegd verouderde huid. Gebruik altijd, ja echt elke dag, een crème met een goede SPF factor. Maak je huid goed schoon voor je naar bed gaat en gebruik een nachtcrème met antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat je huid zich goed herstelt van alle vervuiling, stress en uv-straling.

30

In je dertiger jaren beginnen er kleine lijntjes op je gezicht te vormen en wordt je huid iets meer oneffen. Dit komt omdat je huid iets van zijn collageen en elasticiteit verliest. Dit kun je bestrijden door een correctie serum te gebruiken met antioxidanten. Dit stimuleert de productie van collageen en beschermt je huid tegen slechte invloeden van buitenaf. Ga huidveroudering tegen met retinol. Dit middeltje is super effectief voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en de productie van collageen, maar kan daardoor ook wat huidirritatie veroorzaken. Probeer het dus eerst voorzichtig uit en begin met een retinol product dat irritaties voorkomt. Investeer in een goede oogcrème, dit is het gebied waar de eerste rimpels zich voordoen.

40

Je hebt al meer te maken met een verouderde huid en een minder stralende gloed. Om deze gezonde gloed terug te krijgen gebruik je, voordat je je SPF factor opdoet, een super hydraterende olie, zoals rozenbottelolie, die goed geabsorbeerd wordt door je huid. Nu is ook de tijd om meer aandacht aan je nek en decolleté te besteden. Gebruik een serum die alle ingrediënten bevat die veroudering tegengaat: Retinol, anti-oxidanten en een hoge SPF factor.

Deze ‘slechte’ gewoontes zijn eigenlijk juist goed voor je huid