Het liefste reizen we de hele wereld over, zien we alle prachtige onbekende plekken en ontmoeten we op iedere reis weer nieuwe mensen. Reizen brengt altijd een magisch gevoel met zich mee, maar we moeten altijd wel goed op onze huid letten. Deze knapt meestal niet op van de vele reisjes met de daarbij vele uren in de lucht. Toch kun je ervoor zorgen dat jij tijdens de vlucht en vooral na de vlucht nog steeds een stralende huid hebt. Met een paar kleine tips en producten kom jij stralend voor de dag.

reizen huid FEM FEM

Hoe is het mogelijk?

Hoe is het eigenlijk mogelijk dat onze huid zo slecht reageert op het vliegen? Dit heeft vele verschillende oorzaken. Het kan namelijk komen door stress van te voren. Reisjes zijn namelijk onwijs leuk, maar het brengt soms wel wat stress momentjes met zich mee. Ook kan het liggen aan het tijdsverschil, je gaat hierdoor verschillende producten op andere tijden eten en je slaapritme wordt verstoord. Dit kan ervoor zorgen dat je huid wat onzuiverder wordt. Ook eten we vaak iets ongezonder op reis, want die etalages bij dat schattige bakkertje om de hoek ziet er ook veel te verleidelijk uit… De cabinedruk is ook een grote boosdoener en de klimaatverandering van ons koude kikkerlandje naar bijvoorbeeld een warm tropisch land.

Hoe kunnen we het voorkomen?

Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens en dat is zeker toepasselijk bij dit probleempje. Een goede voorbereiding kan namelijk al een aantal wonderen verrichten. Hierdoor haal je de stress van te voren weg en kun je producten inslaan die je al eerder kunt gebruiken, wat  ervoor zorgt dat jouw huid zal stralen. Daarnaast is het een beetje passen en meten, je moet voor jezelf een reisroutine ontdekken qua verzorging. Welke producten werken het beste en welke producten kun je de volgende keer beter thuis laten?

Ontdek jouw reisroutine

Als jij jouw reisroutine producten hebt ontdekt, kun je deze ook al het beste twee weken voordat je op reis gaat gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw huid al aan de producten gewend raakt, voordat jij het land verlaat. Dit zorgt ervoor dat jouw huid niet bovenop jouw ‘reishuid’ ook nog eens nieuwe huidproducten hoeft te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een dagcrème met SPF en het drinken van veel water. Water zorgt er namelijk voor een stralende huid en het schijnt ook te helpen tegen jetlags. Ook is het belangrijk als je een goede huid wilt behouden dat je niet al te veel afwijkt van je dagelijkse dieet.

Tijdens de vlucht

Als je op reis gaat met het vliegtuig en dus een aantal uur in het vliegtuig moet zitten kun je het beste zonder make-up vliegen. Vind je dit iets te heftig? Neem dan make-up remover mee voor in het vliegtuig of vermijd alleen foundation en andere producten op je gezicht en kies voor een kleine ooglook. Veel make-up op je gezicht tijdens een vlucht, zorgt er namelijk voor dat je huid nog droger wordt. Een moisturizer crème of een gezichtsmasker tijdens de vlucht zijn daarom zo gek nog niet. Hier drie producten die favoriet zijn bij ons op de redactie:

Screen Shot 2019-07-16 at 10.58.55
Screen Shot 2019-07-16 at 11.02.07
Screen Shot 2019-07-16 at 11.05.03

Over reizen gesproken en met namen reisbestemmingen: gaan we écht op reis of bezoeken we enkel de bekende plekken?