Klinkt wellicht ietwat krankjorum als je zo de titel leest. Alsof een stranddagje levensgevaarlijk is. Maar waar het om gaat is dat er eigenlijk veel meer bij komt kijken wanneer je besluit een dag op het strand te vertoeven dan je denkt. Want wat dacht je van je waardevolle spullen? Waar verstop je ze wanneer je besluit het water in te gaan om af te koelen en hoe zorg je dat je spullen niet onder het zand komen te zitten?

overleef je stranddag FEM FEM

De vakanties zijn officieel begonnen en als we de weergoden mogen geloven hebben we de komende tijd te maken met tropische temperaturen waardoor we op zoek gaan naar de fijnste plekken om af te koelen. Het strand bijvoorbeeld. Maar hoe bescherm je eigenlijk al jouw waardevolle spullen als je er bent? Wij hebben een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw dagje strand zorgeloos zal zijn.

Zand verwijderen

Zand, je kunt er niet aan ontkomen. In je kleding, je haar, het plakt aan je benen. Wat ontiegelijk goed werkt om zo snel en eenvoudig mogelijk het zand weg te kunnen vegen is babypoeder, dus mocht je dat toevallig in huis hebben liggen…

Pak alles veilig in

Hoe bescherm jij jouw waardevolle spullen zoals jouw nieuwe iPhone van KPN? Hoe zorg je dat hier geen zand krassen op komen? En waar verstop jij jouw portemonnee zodra je de zee in duikt? Nou, heel simpel eigenlijk. Bewaar je waardevolle spullen in een afsluitbaar boterhamzakje tegen water en kleine zandkorreltjes. Doe dit overigens ook voor je zonnebrandcrème maar dan in een apart zakje. Niks vervelender dan een fles die per ongeluk open gaat en je volledige tas onder de zonnebrand zit.

Verstop belangrijke dingen

Als je te maken hebt met tropische temperaturen dan wil je uiteraard even het water in om af te koelen. Wat je niet wil is dat al jouw spullen gelijk weg zijn wanneer je terug komt. Tip: stop je sleutels en eventueel wat geld in een lege zonnebrandcrème fles. Niemand die dit zomaar mee gaat nemen. Of, mocht je thuis nog Labello hebben liggen wat op is, maak het van binnen schoon, rol je geld op, en stop het hierin.

Neem een hoeslaken mee

Gebruik dit om je plek af te bakenen op het strand in plaats van alleen handdoeken om zo min mogelijk last te hebben van het zand. Zorg dat je in elke hoek iets plaatst (met het elastiek omhoog) waardoor het goed blijft liggen om te voorkomen dat je spullen niet meteen onder het zand zitten binnen de eerste beste minuut.

Afkoelen met ijsklontjes

Hebben je spullen het overleefd maar heb jij zelf íets te lang in de zon gezeten? Zorg dat je huid weer afkoelt door ijsklontjes te maken van aloë vera. Dit is makkelijk te maken vóór je vertrek. Vul ’s ochtends een ijsblokjesvorm met aloë vera en dan heb je bij thuiskomst iets verkoelends om op je huid te smeren.

Kortom, met deze simpele trucs zie je een zorgeloze stranddag tegemoet.