Het leven van een acteur gaat niet altijd over rozen. Om in een high end film of serie te spelen, moeten acteurs in sommige vallen meerdere kilo’s aankomen of verliezen. Stranger Things-acteur David Harbor kan erover meepraten. Hij moest voor zijn rol als Jim Hopper in Stranger Things maar liefst 36(!) kilo afvallen.

Jim Hopper

Fans van de serie Stranger Things weten exact wie Jim Hopper is. Heb je geen idee? Hierbij even een korte recap. Jim Hopper is het hoofd van de politie in Hawkins en heeft in de eerste drie seizoenen van de serie een hoop ellende doorstaan. Aan het einde van het derde seizoen leek Hopper er niet meer te zijn, maar niets was minder waar. In het vierde seizoen zien we Hopper in de Russische gevangenis, waar hij met veel pijn en moeite uit probeert te ontsnappen.

36 kilo afgevallen

Tijdens zijn leven als politieagent mocht Hopper flink wat kilo’s aankomen, hij woog in dit gedeelte van de serie zo’n 122 kilo. Het leven in de Russische gevangenis bestaat vooral uit uithongeren, dus voor het vierde seizoen moest Hopper bizar veel kilo’s verliezen. In de ochtendshow van BBC vertelt de acteur dat hij dit een behoorlijk pittige opgave vond.

Zijn geheim? “Niet eten”, aldus David. Naar eigen zeggen heeft hij heel veel honger gehad en was het regelmatig afzien, maar is het hem uiteindelijk gelukt om de kilo’s kwijt te raken. En we moeten zeggen: de acteur heeft inderdaad een heel smal koppie in het vierde seizoen. Well done, Hopper.

Lees ook: Stranger Things uit? Met deze film blijf je in een jaren 80 vibe