Werk, school, familie, vrienden en misschien wel een lover: we zijn iedere dag druk. Het leven lijkt soms wel een race tegen de klok en dat kan behoorlijk wat stress opleveren. Merk jij dat je de laatste tijd niet zo lekker in je vel zit en kom je maar moeilijk tot rust? Stress dan vooral niet verder, want wij gaan je helpen om je inner peace weer terug te vinden. 

stress
Bron: Pinterest

Op deze manieren kom je helemaal tot rust

Tegenwoordig ervaren we allemaal weleens stress. Dit hoort uiteraard bij het leven, maar het is niet fijn om continu onder stress te staan. Wij vertellen je een aantal manieren om tot rust te komen.

1. Beweeg voldoende

Je hebt waarschijnlijk zin om onder een dekentje op de bank naar je favo serie te gaan kijken, maar dit is niet altijd een goed idee. Natuurlijk is een avondje bingen een manier om te ontspannen, maar probeer daarnaast ook te bewegen. Voer je favoriete sport uit of ga een stuk wandelen. Het is officieel bewezen dat dit je stresslevel naar beneden brengt. 

2. Goede nachtrust

Het is moeilijk om in een stressvolle periode goed te slapen. Slapen zorgt echter voor het verminderen van stress, dus probeer hier rekening mee te houden. Ga iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta rond hetzelfde tijdstip op. Vermijd voor het slapen een eindeloze scroll-sessie op je telefoon en lees juist eens een boek. Wedden dat je heerlijk in slaap gaat vallen?

3. Zet het op papier

Klinkt zweverig, maar schrijven gaat je echt helpen. Door je gedachten, hersenspinsels of emoties op te schrijven, maak je je hoofd leeg. Voel je je onrustig omdat je een lastige keuze moet maken? Noteer de voor- en nadelen van deze lastige keuze op papier. Het gaat je sowieso helpen. 

4. Wees sociaal

Grote kans dat je hier, net als bewegen, maar weinig zin in hebt. Toch kan een sociale activiteit met je close ones heel veel goeds doen voor je gemoedstoestand. Goede vrienden willen je juist helpen in een minder leuke periode, daar draait vriendschap ook om.

5. Gezonde levensstijl

Naast voldoende beweging en ontspanning, is voeding ook enorm belangrijk. Probeer in een stressvolle periode gezond te eten en kies voor supplementen om dit gezonde eetpatroon aan te vullen. Ashwagandha is een kruid dat bijdraagt aan een goede geestelijke balans en bovendien werkt het ontspannend. Dit zorgt er voor dat je je evenwichtiger voelt in stresssituaties. 

6. Ruim op

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. We know, we klinken nu echt als je moeder, maar er zit absoluut een kern van waarheid in. Tijdens het opruimen komt je hoofd tot rust en ben je in de tussentijd ook aan het bewegen. En dan eindig je ook nog eens met een opgeruimd huis. Een win-win-win situatie, toch?

Lees ook: Rugpijn en haaruitval: dit doet te veel stress met je lichaam