We gaan op vakantie om helemaal tot rust te komen, maar soms kom je juist gestresst thuis. Vervolgens moet je weer aan de slag op je werk en begint het drukke leven weer. Stress na je vakantie kun je dus maar beter voorkomen. Heb jij eigenlijk altijd last van post holiday anxiety? Wij vertellen je hoe je dit vanaf nu het beste kunt voorkomen.

Loslaten is moeilijk

Vakantie zou er dus eigenlijk voor moeten zorgen dat je helemaal uit kunt rusten. We staan in het dagelijks leven altijd 24/7 aan, waardoor we maar moeilijk afscheid kunnen nemen van ons werk. Het is dan ook een hele opgave om je werk en andere bezigheden neer te leggen en even helemaal niks te doen op vakantie. En dat lukt dan ook lang niet altijd, waardoor het loslaten tijdens de vakantie ook eigenlijk niet helemaal lukt.

stress na je vakantie
Bron: Pinterest

Zo voorkom je stress na je vakantie

Het is, voornamelijk voor onze mentale gezondheid, belangrijk dat we af en toe goed tot rust komen. Helaas lukt dat lang niet altijd, waardoor onderliggende stress eigenlijk nooit verdwijnt. Het idee dat je weer aan de slag moet als je terug bent, kan voor angstige en gestresste gevoelens zorgen bij veel mensen. Dit uit zich bijvoorbeeld in slecht slapen, prikkelbaar zijn of een zenuwachtig gevoel.

Stress na je vakantie voorkomen, is gemakkelijker dan je denkt. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je het zo goed mogelijk voor jezelf achterlaat. Je hebt zelf de controle over wat je nog moet doen dus zorg ervoor dat je alles op een rijtje hebt. Ruim alles op, zorg voor een lege mailbox en maak eventueel een to do lijstje, zodat je gemakkelijk weer aan de slag kunt. Dit is echter niet het enige wat je moet doen. Je moet je namelijk wel bewust zijn van je eigen gevoelens. Het is minstens zo belangrijk dat je tijdens je vakantie ook echt alles loslaat. Zorg er dus voor dat je echt ontspant, zodat je uitgerust weer thuis komt.

stress na je vakantie
Bron: Pinterest

Lees ook: 5 tips om ├ęcht even tot rust te komen op je vakantie