Niks is zo fijn als een welverdiende vakantie om even goed uit te rusten. Alleen vaak merken we toch dat het lastig is om je leventje thuis echt los te laten. Hierdoor kan het zijn dat je niet helemaal tot rust komt, wat natuurlijk jammer is. Wij hebben vijf tips voor je hoe je wél helemaal kan uitrusten op vakantie!

Met deze 5 tips kom jij helemaal tot rust op vakantie

Op vakantie gaan om lekker uit te rusten is natuurlijk heerlijk. Toch kan het soms wel lastig zijn om je werk helemaal los te laten, en kan je ook terwijl je vrij bent nog stress ervaren. No worries, want met deze tips kan jij je leventje thuis even achterlaten om echt tot rust te komen.

1. Mute je collega’s/groepsapp van werk

Het kan misschien verleidelijk zijn om tijdens je vakantie af en toe te checken of het op je werk allemaal nog goed gaat, maar dit is niet verstandig om te doen. Wanneer jij de groepsapp blijft checken kom je niet helemaal tot rust, en staan je hersenen eigenlijk altijd ‘aan’. Zet daarom je WhatsApp gesprekken op mute, en open het pas zodra je terug bent.

2. Bedenk wat je wil zien

Stress op vakantie hoeft echt niet altijd over je werk te gaan, je kan ook stress ervaren door de vakantie zelf. Bedenk daarom voordat je weggaat alvast een paar dingen die je écht wil zien of doen terwijl je op vakantie bent. Ook kan het helpen om een beetje een planning te maken, zodat je precies weet wat je wanneer gaat doen.

3. Zet je zorgen opzij

Voor sommige mensen kan het lastig zijn om zorgen opzij te zetten. Je kan lekker aan het strand liggen met een cocktail of een mooi natuurgebied ontdekken, en ineens schieten de zorgen van thuis je weer te binnen. Als je hier last van hebt kan het helpen om deze zorgen op te schrijven. Zo heb je je zorgen goed kunnen uiten, en is het makkelijker om ze los te laten. Herinner jezelf er ook aan dat je je problemen thuis kan oplossen, en dat je op vakantie bent om te genieten.

4. Hou je niet vast aan verwachtingen

Wanneer je op vakantie gaat kan er natuurlijk van alles fout gaan. Wanneer jij je stevig vasthoudt aan je verwachtingen en er tóch iets misgaat, kan dit dus heel frustrerend zijn. Probeer daarom je verwachtingen een beetje los te laten, and go with the flow. Voor ieder probleem is ook weer een oplossing.

5. Voel je niet schuldig

Tegenwoordig is het zo genormaliseerd dat we hard moeten werken, dat veel mensen een schuldgevoel krijgen wanneer ze even een pauze inlassen. Herinner jezelf eraan dat je deze vakantie hebt verdiend, en dat je er best van mag genieten. Voel je niet schuldig dat je wat tijd voor jezelf neemt. Uiteindelijk heeft iedereen baat bij een rustige periode!

Lees ook: 5 perfecte last minute vakanties voor jou en je vriendinnen