Voor iedereen die dacht dat het Snapchat-tijdperk voorbij was, think again. Snapchat is nog steeds hartstikke populair, met name onder de jongere. Er worden steeds meer snapfilters en games bedacht, maar zo zijn er ook ‘snapstreaks’ voor de echte kenners. Gebruik jij dagelijks Snapchat? Dan herken jij sowieso de stress van de zandloper. Snapchat Fem Fem

Snap-what?

Even uitleggen wat een snapstreak is. Snapstreak is een soort spelletje tussen Snapchat gebruikers wanneer je met een vriend of vriendin een aantal dagen achter elkaar ‘snapt’ (foto’s verstuurd). Die streak is een getal dat voor dagen staat dat jullie elkaar dagelijks iets sturen zonder onderbreking. Dit kan soms zelfs uitlopen tot < 500 dagen! Wat betekent dat je dan dus meer dan één jaar naar elkaar foto’s stuurt. Dat is toch eigenlijk té bizar?

Stress van de zandlopers

Als jij dus niet elke dag iets verstuurd dan geeft Snapchat, door middel van een zandloper smiley achter je score, aan dat jij je score elk moment kan gaan verliezen. Dit kan bij sommige mensen betekenen dat de stress inslaat. Als er geen actie wordt ondernomen verlies jij je dagen (de horror voor Snapchat addicts). Er moet dan snel een snap verstuurd worden van beide partijen om de score die je samen heb opgebouwd te behouden. Wat kan je doen om dit te voorkomen? Ik weet uit eigen ervaring dat mensen er soms voor kiezen een A voor de naam te zetten waarmee jij een streak hebt. Waarom dat nou weer? Snapchat werkt gewoon volgens je contacten en dus het alfabet. Nu kun je zelf al invullen: als jij voor alle namen waarmee jij een streak hebt een ‘A’ zet, kan jij sneller en makkelijker al je ‘streaks’ een foto sturen. Snap je het nog?

Terugvragen van streaks

Wist jij dat je een streak terug kunt vragen? Snapchat geeft op hun site de mogelijkheid om je score die je hebt verloren terug te vragen. Hoe belachelijk het ook klinkt, er zijn genoeg mensen die dit doen. Je moet beide gebruikersnamen, het aantal dagen dat je had, en de reden invullen in een kleine vragenlijst. Redenen kunnen hier zijn dat je bijvoorbeeld ”de zandloper niet hebt gezien”.

Afijn, zo heb je nooit meer stress van de zandloper. You’re welcome.

Lees ook: heb je een relatie met je vriend of met je telefoon.