We brengen heel wat uurtjes door waarbij we onszelf in het zweet werken. Sporten is immers belangrijk voor je gezondheid, dus je kunt het niet vaak genoeg doen. Toch kun je je gezondheid in gevaar brengen als je niet de juiste kleding draagt tijdens het sporten. De keuze voor ondergoed kan namelijk het verschil maken. Een string dragen tijdens het sporten is namelijk helemaal niet slim en wij leggen je uit waarom.

sportlegging
Bron: Pinterest

String dragen tijdens het sporten

Wanneer we een halfuurtje gaan hardlopen of juist een uurtje doorbrengen in de sportschool, kiezen we eigenlijk vaak voor een fijne sportlegging, Dit zit lekker én ziet er goed uit! Wel dragen we dan een string onder de legging, want we zitten niet per se te wachten op doorschijnende randjes van een onderbroek. Het lijkt dan ook de beste optie, maar is dat wel zo?

Waarom je beter geen string kunt dragen

Zo’n string dragen tijdens het sporten lijkt dus handig, maar eigenlijk is dit niet het geval. Het zorgt er namelijk juist voor dat het daar beneden schade aanricht. Doordat je gaat bewegen, zal je string verschuiven van voor naar achter en weer terug. Hierdoor zweet je sneller, waardoor het een perfect plekje wordt voor bacteriën. Zoals je weet zorgen bacteriën ervoor dat er ontstekingen kunnen ontstaan en dat wil je liever niet!

Wil je nu gaan voor een kanten onderbroek in de hoop dat dat de lijntjes alsnog verbergt? Ook dat kun je beter niet doen. Kant is namelijk geen ademende stof, waardoor ook dit kan zorgen voor issues down under. Je kunt dus beter gaan voor een katoenen ondergoed en accepteren dat die lijntjes misschien zichtbaar zijn. Dan weet je zeker dat je zorgt voor een goede gezondheid

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid: heeft het zin om te sporten wanneer je een kater hebt