Studeren is een van de leukste tijden uit je leven. Naast dat je natuurlijk veel leert, bouw je ook vriendschappen op voor het leven. Een voor de hand liggende keuze is dan ook om bij een studentenvereniging te gaan; je ontmoet veel mensen, en doet samen leuke dingen. Toch zijn er veel mensen die er over twijfelen. Er gaan namelijk een hoop horror verhalen rond, over de beruchte ontgroeningen. Wij hebben de 8 ergste studenten ontgroeningen aller tijden voor je op een rijtje gezet. Deze liepen wel erg uit de hand..

ergste studenten ontgroeningen
13 reasons why

First things first; lang niet elke studentenvereniging doen zulke heftige ontgroeningen. Laat je niet afschrikken door deze verhalen. Zorg wel dat je weet bij welke vereniging je je aanmeldt, en wat hun reputatie is.

1. Brand

In 2010 dacht een 21-jarige Groningse student op ontgroeningsuitje te gaan, maar het eindigde alles behalve wat hij had verwacht. Ontgroeningen kunnen vrij heftig zijn, maar dit slaat alles. De jongen werd namelijk in brand gestoken. Ondanks dat hij zwaargewond raakte ging de ontgroening gewoon door. 40 (!) uur later werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht. De jongen heeft achteraf geen aangifte gedaan.

2. Goudvis

In 2007 kregen leden van de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus geen lekker stukje sushi aangeboden, maar een goudvis. Ehmm, ja je leest het goed! De leden moesten een glas water met een levende goudvis achterover slaan. De woordvoerder van de vereniging ontkent dit, maar vier leden hebben dit echter bevestigd.

3. Watervergiftiging

Zonder water kan je niet leven, maar te veel water kan dodelijk zijn. In 2005 moest een 21-jarige student uit Groningen een spelletje doen, waarbij hij na elk verloren rondje een glas water moest achteroverslaan. Na zes liter wat gedronken te hebben kreeg hij een epileptische aanval, en was hij vervolgens anderhalve dag buiten bewustzijn.

4. Poep

In 2002 verklaarden eerstejaarsstudenten bij de studentenvereniging Veritas, dat ze poep in hun haren moesten smeren. Als je dacht dat dat alles was, heb je het mis. Ze werden ook nog eens gedwongen bruistabletten te eten, waardoor ze gingen schuimbekken. Niet heel gek dat de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht hierna de band met Veritas verbroken..

5. Afval

Way back in 1998 moesten tientallen studenten van de Rotterdamse vereniging Sanctus Laurentius door gangen vol slachtafval kruipen. Naast dat dit ongelofelijk goor is, is het ook nog eens héél slecht voor je. De studenten met wondjes liepen een huidziekte op door de bacteriën. Toen dit naar buiten kwam heeft het bestuur het slachtafval ingewisseld voor groenteafval.

6. Jenever

De student Reinout Pfeiffer overleed nadat hij een liter jenever moest drinken, van de studentenvereniging Vindicat. Toen hij de jenever uit moest kotsen lukte dit niet, en later overleed hij in zijn bed door een epileptische aanval.

7. Overreden

In 1997 overleed een Groningse student tijdens zijn ontgroening. De student viel dronken in slaap op het gras. Een van de kampleiders heeft hem niet gezien, en overreden met een bestelbusje in de avond.

Lees ook: Studeren in het buitenland? Dit zijn de 5 gaafste steden