Studententijd: je wordt wakker met een fikse kater rond een uurtje of twaalf en beseft dat die extra biertjes van gisteravond misschien iets te veel van het goede zijn geweest. Je besluit om even lekker te gaan ontbijten bij de McDonalds. Met je haren in een staart en wallen zo groot als de de muur van China trek je even wat slonzige kleren uit de kast. Na een middag van series en films kijken, beslis je maar eens om even lekker een douche te gaan nemen, want ja dat moet je ook nog doen vandaag. Tegen een uurtje of 6 ben je eigenlijk weer helemaal ready-to-go voor weer een avond stappen. En dat tentamen van morgen? Herkansingen zijn er niets voor niets toch?

femfem-katers

Ja, ik zit nu midden in mijn studententijd en ik kan je vertellen dat ik er echt optimaal van geniet. Mijn schoolgebouw zie ik misschien hooguit een of twee keer in de week.. Als het niet minder is. Maar goed, buiten dat ik op school wel lekker ga, is mijn leven daarbuiten veel en veel leuker.

Je gaat op kamers

Dit was toch wel even de vetste periode uit mijn leven. Ik, als 20 jarig meisje, ging op mezelf wonen, weg van mijn ouders en vertrouwde omgeving. Wat was het spannend.. Ik weet het nog maar al te goed. Dat moment dat je te horen kreeg na ongeveer 10 hospiteeravonden dat je uitgekozen was en in een leip studentenhuis mocht gaan wonen met een kamertje van hooguit 13m2. Ineens moest ik mijn eigen kleren gaan wassen en mijn eigen eten gaan regelen. Maar wat voelde ik me toch een dikke koning.

Je leert nieuwe mensen kennen

Ik ben echt een gezelligheidsdier en ik vind het dan ook ontzettend leuk om in de buurt van mensen te zijn. Als je naar een nieuwe stad en school gaat, moet je opnieuw vrienden maken. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje en gaat het behoorlijk makkelijk. Binnen no-time had ik een hele kliek verzameld.

Katers in overvloed

Heerlijk tot in de late avonduurtjes op een dinsdag in de stad staan. Halleluja, dat was me toch altijd een feest hoor. School de volgende dag? Skip ik toch lekker de eerste 5 uur. Wat heerlijk dat je gewoon zelf je leven kon indelen en prioriteiten kon stellen wat nou even belangrijk voor je was op dat moment. Alhoewel ik de katers liever kwijt dan rijk ben, geniet ik nog steeds van het moment dat ik weet dat mijn kater het resultaat is geweest van een te gekke avond.

Tentamens, wat zijn dat?

Misschien overdrijf ik een beetje, maar voor zeker meer dan de helft van de studenten is dit werkelijk waar een begrip. Gelukkig heb ik mijn eerste 2 jaar op school veel gehaald en mocht ik mijn propedeuse in ontvangt nemen. Nu neem ik het allemaal wat minder serieus want ja, je mag de opleiding afmaken en een beetje studievertraging is niet het einde van de wereld toch? Alleen het avondje voor een tentamen leren is meer gebruikelijk dan een uitzondering.

Studentenvereniging

Ik besloot om in mijn tweede jaar bij een vereniging te gaan en wat was dat toch de beste beslissing uit mijn leven (naast het op kamers gaan wonen dan). Ik heb in mijn eerste jaar zoveel mensen leren kennen, die me nu ontzettend dierbaar zijn. Je maakt er echt vrienden voor het leven. Daarnaast heb ik ontzettend van mezelf kunnen leren als persoon. Ja, een studentenvereniging maakt je studententijd echt fenomenaal.

Leven op 10 euro in de week

Ik ben zo iemand die leeft van zorgtoeslag, lening en studiefinanciering. Wat kon je toch heerlijk een bedrag binnen krijgen zonder er een enkele keer voor gewerkt te hebben. Helaas resulteerde dit voor mij ook altijd in dat ik nog maar 10 euro te besteden heb in de laatste week van de maand.

Pyjama all day every day

Ik moet eerlijk zijn dat ik, en dan vooral in de winter, ongelofelijk vaak in bed te vinden ben. Echt een lui varkentje dat heel de dag door netflix serie’s kijkt met een pizza in d’r handen. Dit zijn toch wel de meeste relaxte dagen die je kan hebben. Als een onnozele student een beetje je dag doorbrengen voor de tv om de tijd te doden. Heerlijk!

Studenten OV

Wat een uitvinding is dit toch ook geweest. Ode aan de persoon die dit heeft bedacht. Ik woon letterlijk nog geen 10 minuten van mijn school vandaan, maar toch ga ik bijna iedere dag lekker met de bus (die voor mijn huis stopt). Niet te beginnen over de treinreizen die je lekker kan maken als je een dagje vrij bent.

Lees ook: waarom het worden van 30 jaar beter is dan 20 jaar