Als je al dacht dat 20 jaar een leuke leeftijd is om te worden, dan zit je er toch flink naast. Want 30 worden is geweldig, maar dit kun je alleen maar weten als je het (bijna) hebt meegemaakt. Twintiger, dream on, je komt er nog wel achter.

Ben je eigenlijk wel volwassen wanneer je 21 bent fem fem

Je staat er qua financiƫn beter voor

Wat voelt dat toch heerlijk: zelf je geld verdienen. Wij vinden het in ieder geval zeker een groot pluspunt. Je hebt namelijk veel meer te besteden dan toen je twintig was. Toen wist je eigenlijk nog niet eens wat het inhield. Nee, rond je dertigste kun je lekker cashen.

Je leven is stabiel

Relatie, baan, vrienden, huisje, beestje. Alle onzekerheden uit het leven zijn weggepoetst. Een heerlijk schoon en vooral eigen huis waar je lekker je eigen ding kunt doen. Heel wat anders dan dat gore studentehuis waar de vaat minimaal een week op de aanrecht stond. Daarnaast kom je er ook achter wie je echte vrienden zijn en wie met jou samen oud worden. Vrienden die bij je passen en met wie je, wat jou betreft, de rest van je leven leuke dingen gaat doen.

Moeilijke keuzes al gehad

Je hebt alle moeilijke keuzes in je leven al gehad joh. Welke opleiding ga je doen, welke richting ga je op? Bij welk bedrijf wil je later eindigen, waar wil je wonen en wil je kinderen? Ja in de jongvolwassen jaren is er genoeg getwijfeld en beslist, waar je nu gelukkig niks meer mee hoeft te doen.

Oh en, je hoeft nooit meer toeten of tentamens te maken

Winning! Alles wat je geleerd hebt vroeger op school, pas je nu toe in het bedrijfsleven. Daarnaast hoef je nooit, maar dan ook nooit meer, een toets of tentamen te maken. Ofja, misschien een of andere cursus op je werk. Maar die leerboeken en samenvattingen kunnen zeker de prullenbak in.

Je hoeft je niet meer te bewijzen

Als jij de vrijdagavond liever op de bank doorbrengt dan op de bar, kun je dat gewoon eerlijk zeggen en er is geen haan die er naar kraait. Iedereen begrijpt het volkomen, dat is toch heerlijk?

Last but not least: geen paniek rondom de seks meer

En dan bedoelen we de eeuwige stress rondom de ongesteldheids periode. Wel of niet zwanger. Rond je 20ste ga je lekker van bil en dat is prima, maar daar komen dan ook wel kanttekeningen bij. Oh en dan hebben we het nog niet over soa’s gehad. Om het halfjaartje langs de GGD? Nee, dat is nu niet meer nodig.. Je bent heerlijk gesetteld met een vaste man.

Lees ook: waarom het hebben van een oudere zus leuker is