Je vriendin heeft voor wingwoman gespeeld en de jongen in kwestie is heel enthousiast, maar jij iets minder. Heel lief van haar dat ze dit voor je heeft gedaan, maar eigenlijk heb je er helemaal geen behoefte aan. En dan blijft hij je ook nog de hele dag appen. Zo wijs je hem subtiel af.

‘Ik kan niet’ blijft niet werken

‘Wil je morgen misschien ergens wat drinken?’ Het makkelijkste is om te zeggen dat je niet kan. En natuurlijk kan het zijn dat je écht niet kunt, maar na de vierde keer zal hij wel snappen dat dit niet gaat werken. Alleen moet je je afvragen of je hem op deze manier wilt afwijzen. Het beste is om vanaf het begin gewoon eerlijk te zijn en dit kan lastig zijn, maar dit is wel het beste. Draai het eens om. Zou jij liever gelijk gekwetst willen worden, maar wel weten waar je aan toe bent, of weken hopen op iets dat nooit gaat komen? Precies. Vertel hem eerlijk dat je hem een hartstikke gezellige jongen vindt, maar dat dat het is. Dan weet hij ook waar hij aan toe is.

Draai er niet om heen

Niemand heeft er iets aan wanneer je hem aan het lijntje houdt. Zeg ook niet dat je het gewoon niet weet. Gun hem de echte reden, zodat hij na de afwijzing niet allemaal dingen in zijn hoofd hoeft te halen.

subtiel-afwijzen-femfem

Afwijzen is ook echt afwijzen

Vond je het wel gezellig, maar weet je dat het voor jou nooit meer zal worden, maar dat hij dit wel wil? Zoals we al zeiden, draai er niet omheen. Wees duidelijk en zeg hoe het voor jou zit, maar afwijzen betekent ook echt afwijzen. Hij wil meer, jij niet, that’s the end of the relationship. Natuurlijk kunnen jullie nog af en toe gezellig kletsen, als hij hier ook behoefte aan heeft, maar ga hem niet elke keer appen op het moment dat jij aandacht wil.

Ben je wel geïnteresseerd? Hieraan kun jij herkennen of je enkel verliefd bent of de liefde gevonden hebt.