We vragen onszelf allemaal wel eens af hoe je nu gelukkig kan zijn én tegelijkertijd succesvol op het gebied van jouw carrière. Want hoe kun je nu 70 uur in de week werken en ook nog een beetje genieten? Het is nu eenmaal hard werken, maar het kan. En hierbij geldt zeker: hard work pays off.

Zoek uit wat geluk voor jou betekent en maak bijpassende plannen

Is geluk voor jou de ultieme droombaan? Of ben je pas gelukkig wanneer je alles kan kopen wat je wil zonder erbij na te hoeven denken? Of zoek jij je geluk in een etentje met vrienden? Bekijk vervolgens of de dingen waarvan jij gelukkig wordt bij elkaar passen. Doe zo min mogelijk dingen waarvan je ongelukkig wordt. Zoek daarnaast naar een manier om de verschillende dingen waar je wel blij van wordt, bij elkaar te laten passen. Maak vervolgens plannen om deze doelen na te streven. Hou je bijvoorbeeld van hard werken, maar wil je nog steeds kunnen eten met je vriendinnen? Hou hier bij je weekplanning gewoon rekening mee en hou 2 uur in de week vrij voor een diner met je vriendinnen.

gelukkig-succesvol

Denk positief

Soms is het moeilijk om succesvol te zijn en ook nog positief en vrolijk. Er zijn gewoon dagen dat je uren te lang op kantoor zit en praktisch nergens anders tijd voor hebt. Wanneer je echter positief blijft denken zal dat een hele hoop schelen. Onthou dat je het voor jezelf doet en dat de dingen die jou nu zo veel tijd kosten uiteindelijk alleen maar goed zijn voor de lange termijn.

Ben dankbaar voor de dingen die je hebt

Ondanks dat jij liever thuis op de bank zou zitten is er iemand anders op de wereld die graag jouw baan zou willen hebben. Sta soms ook heel even stil en kijk wat je allemaal hebt. Dit draagt ook bij aan jouw geluk. Er zit in elke dag wel iets wat jou gelukkig maakt. Zorg dus dat je daar over nadenkt als het even niet zo lekker gaat tijdens je werkdag, in plaats van aan de dingen die jou niet gelukkig maken.