De zomer komt eraan en de nieuwe summer beauty trends zijn onderweg. En hoewel een goede bescherming tegen de zon van het grootste belang blijft, is het moeilijk om de allure van een zomerse gloed te weerstaan. Chique verbrand wordt de nieuwe aesthetic van het seizoen, zonder de nadelen die blootstelling aan de zon met zich meebrengt, natuurlijk. Dus, sunburn blush here we come! 

bron: pinterest
bron: pinterest

TikTok

De sunburn blush look heeft TikTok veroverd als de nieuwe viral zomertrend. Het geeft jeugdige vibes, en doet ons denken aan toen we klein waren, de hele dag op het strand speelde, in slaap vielen en wakker werden met een lekker kleurtje op onze wangen. So cute. Wil jij nou zo een look namaken? We got you! Hier zijn onze tips om deze beachy look na te maken.

De look

Hoe creëer je eigenlijk zo een look? Het komt erop neer dat je je blush helemaal tot onder je ogen en over je neusbrug aanbrengt, precies op de plek waar je ook zou verbranden. We zullen je de look helemaal in stappen uitleggen.

1.

Begin met een cream blush en zet een stipje onder je oogcontour, direct onder je pupillen. “Voor crème stel ik voor om het aan te brengen met een kleinere kwast en het daarna uit te blenden met een beautyblender,” adviseert celebrity make-upartiest Beck Wainner. Als je een echte glans wilt raadt ze aan een paar druppeltjes olie bij je cream blush t0e te voegen.  “Meng de kleur met een druppel of twee van de olie, en dep op de gebieden waar de zon schijnt.”

2.

Zorg ervoor dat je het pigment in een rechte lijn van de pupillen naar buiten aanbrengt. Het gaat namelijk om het creëeren van een blush op de appeltjes van je wangen. Als je de kleur van jouw cream blush te heftig vindt kan je hem altijd wat minder maken door wat concealer toe te voegen.

3.

Voor het echte sunburn effect neem dan ook je neus en voorhoofd mee. Hierdoor lijkt het écht alsof je net iets te lang in de zon hebt gezeten.  “Concentreer je altijd op waar de zon zou schijnen,” vertelt make-up artiest Wainner.

4.

Als je nog meer houdbaarheid wilt, kun je op precies dezelfde plekken een poederblush aanbrengen; het poeder fixeert de look verder.

En daar heb je het! De sunburn blush, waarvoor geen UV stralen nodig zijn. Eén waarschuwing: als je op zoek bent naar een lift, is dit misschien niet de beste manier voor je blush. Blush is een geweldig make-up product dat de contouren van je jukbeenderen kan accentueren, maar als je blush direct onder je ogen aanbrengt, wordt de aandacht naar het midden van je gezicht getrokken en worden je wangen eigenlijk afgerond. Deze look is dus alleen voor meiden die er lekker sun kissed uit willen zien.

Lees ook: Wow! Deze manier van blush aanbrengen verandert je hele gezicht.