Een strakke kaaklijn, wie zou dat nou niet willen… Oké, geen gezeur of gemaar: let’s do this! Wil jij jouw schattige bolle wangetjes inruilen voor een superstrakke kaaklijn? Dat kan helemaal au naturel! Het enige wat je hoeft te doen, zijn de volgende oefeningen!

@mrandmrssmith
@mrandmrssmith

De E-O oefening

Een makkelijkere oefening dan deze bestaat bijna niet! Herhaal simpelweg de klanken ”E” en ”O” 15 keer achter elkaar. Zorg dat je de klanken lekker overdreven laat nagalmen en probeer deze oefening drie keer op een dag te doen. Op den duur zullen je wangen slanker worden en je kaken sterker.

Chin up!

Een hele korte oefening om een strakkere kaaklijn te krijgen is het optillen van je kin. Houd je ogen op het plafond gericht en tuit je lippen alsof je iemand een zoen wil geven. Houd dit 5 seconden vol en ontspan daarna je spieren weer. Ze hebben een aantal seconden nodig om bij te komen. Deze oefening kan je vervolgens zo vaak herhalen als je wil, maar het is beter om niet te fanatiek te beginnen. Met deze oefening span je meerdere spieren aan, waardoor ze je gezicht strakker zal worden!

Kauwgom kauwen

Het ziet er misschien niet heel charmant uit, maar overdreven op kauwgom kauwen heeft zeker zijn voordelen. Het is namelijk de perfecte oefening om je kaken sterker te maken en je gezichtsspieren te trainen. Na een paar weken zal je al resultaat moeten zien!

Smile!

Je herkent het wel: je hebt de hele avond zo hard lopen gieren en brullen dat je kaken zeer doen. Wanneer je lacht, train je namelijk je gezichtsspieren. Hoe meer je lacht, hoe strakker je kaaklijn er dus uit gaat zien. Zo leuk is een workout nog nooit geweest!

Trainingsprogramma’s

Wil je echt fanatiek aan de slag met het versterken van je kaaklijn? Probeer dan een trainingsprogramma uit die speciaal gericht is op het trainen van gezichtsspieren. Deze goedkope en makkelijke programma’s bevatten ontzettend veel oefeningen en tips om je kaaklijn super strak te maken!

Wil jij niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam trainen? Check hier dé fitness YouTubers die je moet volgen!